Viherpiha

Kivikkokukkapenkin perustus

ViherPiha

Kysymys:

Miten rakennan kivikkokukkapenkin tasaiselle paikalle?

Näytä vastaus

Vastaus:

Voit rakentaa kivikkotarhan tasaiselle paikalle, kunhan teet siitä riittävän suuren. Paikan tulee olla aurinkoinen ja rajautua luontevasti johonkin pihan rakenteeseen tai alueeseen, esimerkiksi puupatioon tai oleskelualueeseen. Voit rajata tonttia pitkällä kivikkovallilla. Keskellä nurmikkoa kivikkokasvitarha ei näytä hyvältä.

Rakenna erikokoisista ja -muotoisista kivistä mahdollisimman luonnollisen näköinen kumpare. Ensin pohjalle levitetään sorakerros salaojitukseksi. Sen päälle rakennetaan kumpu karkeasta hiekasta, pikkukivistä, mullasta ja sorasta.

Pinnalle levitetään kerros karkeaa soraa. Suuret kivet on syytä asentaa jo alkuvaiheessa, pienemmät kivet asetetaan paikoilleen lopuksi. Kivet upotetaan tukevasti ja riittävän syvälle maahan, joka tiivistetään hyvin niiden ympäriltä. Lopuksi kivien välistä kaivetaan hiekkaa pois, jotta saadaan istutuskuopat kasveille. Kasvualustana käytetään multa-hiekka seosta.

Hanna Hentinen

Julkaistu: 5.6.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.