Viherpiha

Kirsikkapuu siemenestä

Teija Heinonen

Kysymys:

Kasvatin torilta ostetun kirsikkapussin (bulgarialaisia muistaakseni) siemenestä kirsikkapuun. Viime kesänä sain ensimmäiset kirsikat, jotka olivat suuria, mustia ja makeita. Onko puuni makeakirsikka? Se selviytyy kohtuullisesti täällä Tampereella, vaikka talvella 2003 tuli vähän pakkasvauriota. Nekin taisivat johtua enimmäkseen kuivasta kesästä ja syksystä, hiekkarinteessä kun asutaan.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kysymyksesi osoittaa että kokeileminen kannattaa. Onnittelut! Kesätoreilla myytävät tuontikirsikat ovat useimmiten herkullisia makeakirsikoita. Hedelmän makeudesta päätellen myös kasvattamasi kirsikkapuu on jokin imeläkirsikan risteymä.

Makeakirsikat vaativat paljon lämpöä ja menestyvät yleensä vain eteläisen Suomen suojaisilla kasvupaikoilla. Lisäksi useimmat lajikkeet edellyttävät lajitoverin kumppanuutta pölytyksen varmistamiseksi.

Teija Heinonen

Julkaistu: 8.3.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.