Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Viherpiha

Kallan, marketan ja verenpisaran talvetus

Kallan, marketan ja verenpisaran talvetus

Anne Joutsenlahti-Lankinen

Kysymys:

Miten talvetetaan kallat, marketat ja verenpisarat? Kallat kasvoivat hitaasti, joten en haluaisi keväällä lähteä taas ihan alusta. Verenpisaroista ja marketoista olisi kiva saada rungollisia.

Näytä vastaus

Vastaus:

Siirrä kallat, marketat ja verenpisarat sisätiloihin ennen yöhallojen tuloa. Parhaiten kasvit talvehtivat valoisassa, +5–10-asteisessa tilassa, missä lämpötila ei laske nollaan tai sen alapuolelle.

Sopiva paikka on esimerkiksi autotallin tai viileän ullakon ikkunalla. Jos kotoa ei löydy viileää, valoisaa paikkaa, voi talvetusta yrittää kellarissa. Moni viherpeukalo on onnistunut talvettamaan kasvinsa kellarin pimeydessäkin.

Jos kasvit ovat kovin suuria, niitä voi leikata hieman pienemmäksi. Varsinainen leikkaus tehdään kuitenkin vasta keväällä kasvun alkaessa. Kasveja kastellaan talven aikana niukasti, jotta juuristo ei kärsi liikamärkyydestä. Juuripaakku ei saa kuitenkaan päästä kuivumaan talven aikana.

Julkaistu: 25.8.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.