Meidän Mökki

Kellari laattaan

Meidän Mökki

Kysymys:

Valamme alkukesästä mökin pohjan, ja haluaisimme tehdä ulkoterassille kellarin laatan sisälle. Puusta teemme luukun kannen. Mitä pitäisi ottaa huomioon, jotta kellari onnistuisi ja ruuat pysyisivät hyvinä? Syvyyttä kellarilla olisi 60?70 cm ja leveyttä 70 x 50 cm.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ette kerro kirjeessä, tuleeko kellari kesä- vai talvikäyttöön vai molempiin. Tietysti ajatus kylmästä säilytystilasta terassilla - jossa mahdollisesti myös syödään - on houkutteleva. Silti asiaa kannattaa vielä miettiä. Mökki on useimmiten suunnattu aurinkoon päin, joten terassille valettu pikkukellari tuskin on viileydeltään otollisin paikka.

Jos sellaisen kuitenkin välttämättä haluaa, on syytä huolehtia kunnon eristykset sekä "kuopan" seiniin että puiseen kanteen - tarpeen olisi vähintään 10 sentin polyuretaanieriste. Lisäksi kellarissa olisi kesäisin hyvä pitää kylmäkallea.

Maakellari voisi olla järkevämpi ratkaisu. Sellaisen saa pienehköllä työllä esimerkiksi upottamalla 80-senttisen kaivonrenkaan varjoisaan paikkaan maan poveen.

Julkaistu: 13.12.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.