Viherpiha

Keijunmekon kasvatus

Keijunmekon kasvatus

ViherPiha

Kysymys:

Onko keijunmekko sama kuin keijunlilja?

Näytä vastaus

Vastaus:

Keijunmekko (Rhodochiton atrosanguineum) on köynnös, joka kiipeää kiertymällä tuen ympärille. Suomessa sitä kasvatetaan yksivuotisena kesäkukkana, mutta sitä voi yrittää pitää myös monivuotisena huonekasvina.

Siemenet täytyy kylvää helmi–maaliskuussa. Niitä ei peitetä mullalla, vaan kylvöksen päälle laitetaan muovikelmu. Keijunmekon taimia voi ostaa myös taimimyymälöistä touko–kesäkuussa.

Hyvissä oloissa se voi kasvaa 2–3-metriseksi, tavallisesti korkeus jää noin metriin. Keijunmekkoa voidaan kasvattaa myös amppelissa, jolloin sirot oksat roikkuvat alaspäin. Keijunlilja (Gloriosa superba) taas on mukulasta kehittyvä eksoottinen kasvi, jota kasvatetaan huonekasvin tapaan ruukussa. Mukula istutetaan vaakatasoon, muutaman sentin syvyyteen. Kasvi tarvitsee tasaista kosteutta ja lämpöä. Keijunlilja on myrkyllinen.

Anna Aho

Julkaistu: 16.4.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.