Viherpiha

Kehrääjäpunkit huonekasveissa

Kehrääjäpunkit huonekasveissa

ViherPiha

Kysymys:

Onko tehokasta keinoa torjua kehrääjäpunkkeja? Ne ovat vuodesta toiseen tuhonneet suurimman osan kasveistani sisällä ja ulkona. Mäntysuopa ja sumuttelu eivät tunnu riittävän. En sitä paitsi ehdi tehdä toimenpidettä riittävän usein, mikä lienee 2–3 kertaa viikossa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kehrääjäpunkit ovat vihannespunkkien ohella huonekasvien harmillisimpia tuholaisia. Niiden olemassaolosta viestittävät muun muassa ohut seitti lehtien alapinnoilla, lehvästön keltaiset laikut ja kasvuston kellastuminen. Torjuminen on hankalaa, sillä pieniä hämähäkkieläimiä on hyvin vaikea havaita paljaalla silmällä. Siinä vaiheessa kun kasvi alkaa oirehtia, ötökkäarmeija on useimmiten jo asettunut taloksi. Kasvien uuttera sumuttelu häiritsee tuholaisten eloa, sillä punkit viihtyvät kuivassa ja lämpimässä huoneilmassa. Torjunnassa on useimmiten turvauduttava mäntysuopaa vahvempiin aseisiin, joskin myös varsinaisia kasvinsuojeluaineita käytettäessä toimenpide on uusittava 2 – 3 kertaa viikon välein. Tarkoitukseen sopivia kauppavalmisteita ovat muun muassa Bioruiskute S ja Puutarha-aerosoli.

Julkaistu: 3.8.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.