Viherpiha

Kaunis sisääntulo

Kaunis sisääntulo

ViherPiha

Kysymys:

Miten saisin viihtyisän ja kauniin ensivaikutelman pihalle tullessa, kun vastassa on autotallin päätyseinä ja iso sepelipäällysteinen parkkipaikka. Kasveille on tilaa parkkipaikan reunustoilla ja tallin päässä. Piha on maaseudulla peltojen keskellä ja rajattu heinäseipäistä tehdyllä vinoaidalla. Aidan vieressä kasvaa koivuja ja kempeleenruusua. Tontti sijaitsee V vyöhykkeellä. Toiveena olisi saada köynnöksiä kasvamaan vaikkapa seipäistä tehtyyn tukeen ja jotain maanpeittokasvia parkkitilaa reunustavien kivien tai turveharkkojen yli.

Näytä vastaus

Vastaus:

Luonnonkivistä tai betonisista muurikivistä tehty, 40 senttiä korkea puoliympyrän muotoinen korotettu istutus autotallin päädyssä voisi olla kiva yksityiskohta pihaan tultaessa. Lisäilmettä alueelle on mahdollista saada esimerkiksi korvaamalla sepelipinta betonisin pihakivin. Heinäseipäistä tehdyt köynnöstuet ovat mainio idea ja sopivat hyvin yhteen aidan kanssa. Köynnösryhmän aluskasveiksi käyvät vaikkapa matalat maanpeiteperennat. V kasvuvyöhykkeellä sijaitsevan pihan suunnittelussa täytyy huomioida tarkasti myös talviaikainen puhtaanapito. Parkkipaikan reunoille kannattaa jättää reippaasti tilaa lumen kasaukseen.

Julkaistu: 16.1.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.