Viherpiha

Kaunis pikkupuu pihalle

Kaunis pikkupuu pihalle

ViherPiha

Kysymys:

Mikä olisi leveälatvuksinen, kauniin muotoinen ja alle 10-metrinen puu? Kesällä se suojaisi istujaa auringolta ja talvella sitä ihailtaisiin olohuoneen ikkunasta. Pihani on kuivalla ja aurinkoisella paikalla Etelä-Karjalassa. Kiitos, jos keksitte sopivan!

Näytä vastaus

Vastaus:

Sopivia puita on useita. Niitä tosin kasvatetaan meillä harvoin. Useimmiten halutaan ”kunnon puu”, kuten koivu, vaahtera tai tammi, joka on liian iso.

Upeita ja melko vähän käytettyjä pikkupuita ovat likusterisyreeni, rusokirsikka, marjaomenapuu, paratiisi- ja purppuraomenapuulajikkeet. Myös koti-, suomen- ja ruotsinpihlaja sekä pilvikirsikka ovat suositeltavia. Miksei myös tavallinen tarhaomenapuu, hapankirsikka tai luumukin ole sopiva. Niistä saa myös suuhunpantavaa syksyllä. Juuri ilmestyneessä kirjassa Kukkapuut (Tammi) esitellään yli 300 erilaista kaunista pienikasvuista puuta, joten valikoima on runsas.

Julkaistu: 29.11.1999

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.