Viherpiha

Kasvihuonemullan lannoitus

ViherPiha

Kysymys:

Kuinka lannoitan kasvihuoneen multaa? Onko luonnonmukaista lannoitusta? Pelkkä kompostin lisäys ei riittänyt aiempana kesänä. Entinen multa on toissakesäistä säkkimultaa. Viljelen kasvihuoneessa tomaattia, kesäkurpitsaa, sipulia ym.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tomaatti ja muut runsaan kasvuston kasvattavat kasvihuonevihannekset tarvitsevat paljon ravinteita. Siksi kompostin sisältämä ravinnemäärä ei riitä, ellei kompostissa ole mukana karjanlantaa.

Muokkaa kasvualusta ja sekoita siihen luonnonlannoiterakeita. Istutusvaiheessa voit vielä tehdä runsasta lannoitusta vaativien tomaatin taimien väliin kuopan, johon laitat 0,5 litraa luonnonlannoiterakeita.

Jos tomaatti- ja kesäkurpitsakasvusto näyttää kesän edetessä vaalenevan, on lisälannoitus tarpeen. Voit liottaa lannnoiterakeet kasteluveteen, jolloin ravinteet päätyvät nopeammin kasvien käyttöön.

Anne Joutsenlahti-Lankinen

Julkaistu: 22.4.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.