Viherpiha

Kasvihuonekurkun kellastuvat alut

ViherPiha

Kysymys:

Miksi osa kasvihuonekurkkujeni aluista mädäntyy eli muuttuu keltaisiksi ja nahistuu? Ehtivätkö kasvihuonekurkut vielä valmistua, jos laitan lämmittimen kasvihuoneeseen? En ole saanut vielä yhtään satoa, vaikka ensimmäinen kurkku on noin 20-senttinen. Olen epätoivoinen kurkkujen suhteen!

Näytä vastaus

Vastaus:

Kurkun alkujen nahistuminen voi johtua siitä, että taimessa on runsaasti hedelmän alkuja. Jos niitä on liikaa, taimi ei jaksa kasvattaa kaikkia. Yhteen taimeen suositellaan jätettäväksi kahdeksan kurkkua. Hedelmän alkujen nahistuminen voi aiheutua myös liiallisesta ilmankosteudesta, joka tänä kesänä on vaivannut kasvihuoneita. Hedelmien pinnalle tiivistyvä kosteus altistaa ne sienitaudeille. Kurkku on lämpöä vaativa kasvi, joka vaatii 15-20 asteen lämpötilan kehittyäkseen. Lämmityksellä pystyt hieman pidentämään kasvukautta ja nopeuttamaan loppusadon valmistumista.

Julkaistu: 14.9.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.