Viherpiha

Kasveja talon paraatipaikalle

Pentti Alanko

Kysymys:

Millaiset kasvit sopivat talomme sisääntuloon?

Asumme V-vyöhykkeellä. Talvella paikalle tipahtavat kattolumet. Aurinko paistaa iltapäivisin ja illalla. Toiveena olisi saada perennojen lisäksi joku pensas tai puu.  

Näytä vastaus

Vastaus:

Saat parhaan vastauksen pyytämällä paikalle puutarhasuunnittelijan, joka osaa neuvoa paikalle sopivat puut, pensaat ja perennat. Talonne seinustalla voi varmasti kasvattaa monenlaisia kasveja. Itse istuttaisin tällaiselle paikalle peittokasveja, ehkä keltapeippiä, pikkutalviota, rönsyansikkaa tai niitä kaikkia. Joukossa saisi olla myös keväisin ja syksyisin kukkivia sipulikasveja, matala ainavihanta havupensas ja ehkä joku isompikin pensas. Jälkimmäiselle kannattaa katsoa paikka seinustan läheltä, sillä lumethan tulevat katolta vauhdilla ja lentävät usein kauas seinästä. Oman taloni seinustalla kasvaa niin mustaselja, koristeomenapuu, riippasyreeni kuin monenlaisia perennojakin. Seinustan lumikinosten sulamista voit nopeuttaa levittämällä niiden päälle tuhkaa jo kevättalvella.

Pentti Alanko

Julkaistu: 30.1.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.