Viherpiha

Kasveja japaninvaahteroiden seuraan

Pentti Alanko

Kysymys:

Mitä istutan japaninvaahteroiden alle? Paikka on aurinkoinen ja kuiva, joten kostean ja varjoisan paikan peittokasvit eivät viihdy.  

Näytä vastaus

Vastaus:

Useimmat peittoperennat ovat varjossa viihtyviä kasveja ja tottuneet kasvamaan maaperässä, joka pysyy koko kesän riittävän kosteana. Jopa kaikkein kestävimmät ja yleisimmät peittokasvit, kuten peittolehti, maahumala ja pikkutalvio, kärsivät kuivilla ja aurinkoisilla paikoilla. Luonnossa kuivilla paikoilla viihtyvät esimerkiksi ahomansikka, mustikka, puolukka, lillukka, kielo, variksenmarja ja rohtotädyke. Voit kokeilla niitä omassa puutarhassa japaninvaahteroiden alla. Tietenkin myös luonnonkasveja on aluksi hoidettava ja kasteltava, jotta ne juurtuvat kunnolla. Kun ne peittävät kasvupaikkansa, rikkakasvit eivät saa jalansijaa. Japaninvaahterat, kuten muutkin vaahterat, ovat tuoreiden, lehtomaisten metsien kasveja, vaikka ne meillä viljeltyinä näyttävät viihtyvän kuivemmillakin paikoilla. Niiden juuret hakeutuvat vähitellen syvälle maahan, josta ne löytävät riittävästi kosteutta.

Pentti Alanko

Julkaistu: 1.4.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.