Meidän Mökki

Karting-radan melu häiritsee

Meidän Mökki

Kysymys:

Mökkimme läheisyydessä on carting-rata. Autojen taukoamaton meteli haittaa lähistöllä asuvia. Onko mahdollista kieltää radan toiminta?

Näytä vastaus

Vastaus:

 Moottoriulkoiluradat tarvitsevat toiminnalleen ympäristöluvan. Kunnan ympäristöviranomaiselta voi tiedustella asiaa ja kertoa havaitsemistaan haitoista. Ympäristöluvan valmistelussa huomioidaan  radan sijoituspaikka. Se  ei saa aiheuttaa naapurustolle haittaa.

Tavallisesti ympäristölupa myönnetään tietyin lupamääräyksin. Haittaa aiheuttavan melun raja-arvo ei saisi ylittyä esimerkiksi lähiseudun kesämökeillä. Ympäristöluvassa määrätään myös tarvittaessa radan käyttöajoista. Viikonloppuisin ja arkipyhinä käyttö on rajoitetumpaa.

Jos kesäasukas kokee melun häiritseväksi, hän voi pyytää ympäristötarkastajaa mittaamaan melun ja selvittämään, käytetäänkö rataa luvallisena aikana. Meluarvojen ylittyessä toiminnanharjoittajaa kehotetaan saattamaan toiminta luvan mukaiseksi. Lupa voidaan peruuttaa.

Julkaistu: 23.6.2009

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.