Viherpiha

Käpypalmu nuupahtaa

Visa Lipponen

Kysymys:

Mikä käpypalmua vaivaa? Ostin kasvin pari kuukautta sitten ja olen kastellut sitä pari kertaa. Kunnollista kukkavaloa ei valitettavasti ole. Nyt lehdet ovat likimain kokonaan vaaleanvihreitä ja nuupahtaneita.  

Näytä vastaus

Vastaus:

Tavallisimmin käpypalmuna myydään japaninkruunukävykkiä (Cycas revoluta), ja oletan, että kasvisi on juuri tämä. Tarkoitatko uusia vai vanhoja lehtiä? Japaninkruunukävykin uudet lehdet ovat aina aluksi vaaleammanvihreitä kuin vanhat. Ne tummuvat vasta vanhetessaan. Ne ovat myös pehmeämpiä, siis veltomman oloisia kuin vanhat lehdet. Jos taas vanhat lehdet ovat vaaleanvihreitä, kasvisi ei saa riittävästi valoa ja sinun pitää siirtää se valoisampaan paikkaan. Japaninkruunukävykin vanhat lehdet ovat melko jäykät, ja vain liikakuivuus saa ne nuupahtamaan. Kasvi viihtyy parhaiten, kun kastelet mullan kerralla läpikotaisin ja annat sen sitten kuivahtaa kunnolla ennen seuraavaa kastelua.

Visa Lipponen

Julkaistu: 12.11.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.