Viherpiha

Kannat kellastuvat

Kannat kellastuvat

ViherPiha

Kysymys:

Kysyisin kannojen lannoituksesta. Kasvien talvisäilytys onnistui, samoin alkukasvu. Nyt kannat ovat ulkona suurissa saviruukuissa ja ne ovat kasvaneet puolimetrisiksi ja ylikin. Samalla ne ovat kuitenkin alkaneet kellastua lehtien reunoista alkaen. Olemme antaneet kasveille vettä ja kaliumpitoista lannoitetta. Missä vika?

Näytä vastaus

Vastaus:

Ryhmäkasvina viljeltävä kanna, Canna x generalis, on toisinaan hieman ronkeli kasvatettava. Tapauksessanne todennäköisin syy lehtien kellastumiseen on ravinteiden epätasapaino. Kaliumin ohella muun muassa kuparin puutos saattaa aiheuttaa lehtien reunojen kellastumista. Vastaavia oireita voi ilmetä myös, jos maassa on liikaa kaliumia. Seuratkaa tilannetta ja kokeilkaa, onko lannoitteen vaihdoksella tai ravinteiden annostelun määrällä vaikutusta lehtien väritykseen. Moniravinteiset kastelulannoitteet kuten Puutarhan Kesä tai Kekkilän Kastelulannoite tyydyttävät useimpien ryhmäkasvien ravinnetarpeet. Ravinteet sekoitetaan veteen ja tarjoillaan kasveille kastelun yhteydessä noin kerran viikossa.

Julkaistu: 21.6.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.