Viherpiha

Kannan talvi

Mainos

Mitä teen kannan juurakolle?

Teksti Visa Lipponen

Asiantuntija vastaa:

Jos kanna on ulkona, sen voi leikata matalaksi syksyllä tai antaa pikkupakkasten lakastuttaa lehdet. Pienestä pakkasesta ei ole haittaa kasvin mukuloille.
Kesän ulkona ruukussa tai avomaalla kasvanut kanna viedään syksyllä pakkasettomaan paikkaan talvehtimaan. Sisällä kasvanut kanna leikataan matalaksi ja viedään viileään.

On tärkeää, että multa kuivuu nopeasti. Silloin lepotilaan menevän kasvin juurimukulat eivät mätäne. Jos talvettamispaikka on riittävän kostea, kanna saattaa pärjätä koko lepoajan ilman kastelua. Kuivassa autotallissa juuristolle voi antaa muutaman kerran vähän vettä.

Kasvi istutetaan uudelleen ja tuodaan valoon helmi–maaliskuussa. Silloin myös aloitetaan kastelu. Istuttaessa mukulat peitetään kokonaan mullalla.
Kannan tyvellä voi nähdä sipuleita muistuttavia sivumukuloita. Irrota mukulat keväällä muusta juuristosta ja istuta omiin ruukkuihinsa.

Visa Lipponen
 

Julkaistu: 6.10.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä