Viherpiha

Kannan kasvikumppanit

Kannan kasvikumppanit

Anna Aho

Toimitussihteeri, tuottaja

Anna Aho

Kysymys:

Mitä istutan kannojen seuraksi?

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos istutat kannat ruukkuun, sen tulee olla suuri. Kannat kasvavat komeiksi ja melko kookkaiksi. Ne vangitsevat katseen sellaisenaankin.

Halutessasi voit laittaa niiden seuraksi auringossa viihtyviä kesäkukkia. Pystykasvuisen kannan kumppaneiksi sopivat kasvit, jotka muodostavat ruukun reunan yli riippuvaa kasvustoa. Esimerkiksi lumihiutale, kesäkaulus, siniviuhko tai tulikruunu ovat hyviä kumppaneita. Koristebataatti, kirjopeippi ja hopeaputous ovat myös oivia kesäkukkia, jotka ihastuttavat lehdillään. Samettikukista ja daalioista voit sommitella kannojen kanssa muhkean istutuksen.

Ruukussa kasvava kanna seuralaisineen tarvitsee runsaasti kastelua. Jos istutat kannat maahan, voit varata niille tilaa esimerkiksi perennapenkissä. Ylväät kannat tulevat hyvin esiin sirojen seuralaiskasvien joukossa.

Anna Aho

Julkaistu: 25.5.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.