Viherpiha

Kanadanhemlokin siirto

ViherPiha

Kysymys:

Voiko kanadanhemlokkia vielä siirtää? Miten siirtäminen tapahtuu? Puu on ollut istutuspaikallaan 4 vuotta ja on nyt metrin korkuinen. Millainen kasvupaikka on paras? Mitä pitää laittaa uuteen kasvumonttuun puun kasvuun lähdön onnistumiseksi? Kuinka suuri montun tulisi olla? Mikä lannoite on paras kanadanhemlokille?

Näytä vastaus

Vastaus:

Metrin korkuisen kanadanhemlokin kasvupaikan vaihtaminen onnistuu hyvin. Toimenpide tehdään puun ollessa lepotilassa joko keväällä tai syksyllä. Hemlokki irrotetaan maasta mahdollisimman suurella juuripaakulla ja istutetaan uudelle kasvupaikalle entiseen kasvusyvyyteen. Juuripaakun on säilyttävä ehjänä koko siirron ajan. Kasvualustan syvyyden on hyvä olla noin 70 senttiä ja leveyden reippaasti toista metriä.

Hemlokit viihtyvät multavassa ja ravinnepitoisessa maassa suojaisella kasvupaikalla. Lannoitteena voidaan käyttää havupuille ja muille happamessa kasvualustassa viihtyville lajeille tarkoitettuja erikoislannoitteita.

Teija Heinonen

Julkaistu: 20.4.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.