Viherpiha

Kahvipensaan reunat ruskettuvat

Kahvipensaan reunat ruskettuvat

ViherPiha

Kysymys:

Ostin kaupasta 30 senttiä korkean kahvipensaan. Kaupassa en huomannut sisimmäisten lehtien olevan ruskealaikkuisia, reunoilta jyrsityn näköisiä. Myös uusissa lehtiaiheissa on ruskeareunaista rikkonaisutta. Tuttavani uskoo ruskeiden laikkujen olevan minimaalisen kirvan aiheuttamia. Saako kirvaa millään pois? Voiko se levitä muihin kasveihin?

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos epäilet kahvipensaan kärsivän tuholaisista, suosittelen käsittelemään kasvualustan hyönteistikuilla. Multaan painettavat tikut sisältävät torjunta-ainetta, joka liukenee multaan ja kulkeutuu kasvinesteiden myötä tuholaisten elimistöön. Myös liian kuiva huoneilma tai kasvualustan kuivuminen saattaa aiheuttaa lehtien reunojen ja kärkien ruskettumista. Kasvia voikin suihkutella haalealla vedellä ilmankosteuden lisäämiseksi. Sumutus auttaa myös ehkäisemään tuhoeläinten, kuten vihannespunkin, ilmaantumisen kasvustoon.

Julkaistu: 7.9.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.