Viherpiha

Juhannusruusun elvytys?

Juhannusruusun elvytys?

Lotta Lindholm

Kysymys:

Onnistuuko juhannusruusun elvytys? Pensas on noin 20-vuotias. Menneenä kesänä siinä oli vain muutama lehti ja koko pensas oli ihan kuolleen näköinen.  

Näytä vastaus

Vastaus:

Valitettavasti kuulostaa siltä, ettei pensasta voi enää pelastaa. Jos oksat ovat lähes lehdettömät ja osa pensaasta on jo kuollut, pensaan kunto on niin heikko, ettei elvytyskeinoja enää ole.

Olisi kiinnostavaa tietää syy pensaan huonovointisuuteen. Se ei nimittäin sinänsä ole kovin vanha. Onko juhannusruusua leikattu joskus liian voimallisesti? Onko kasvupaikka sille hyvä, eli aurinkoinen eikä liian märkä? Kasvuolot voivat muuttua vuosien mittaan, kun ympäristö muuttuu. Onko pensas jäänyt varjoon vuosien saatossa tai onko nurmikko/heinikko päässyt valtaamaan sen tyvialueen?

Jos istutat uuden pensaan, tarkista kasvupaikka. Toivotaan, että saat kohta nauttia uuden juhannusruusun kauniista kukista!

Julkaistu: 22.10.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.