Viherpiha

Jätemaan käyttö

ViherPiha

Kysymys:

Ongelmamme on jätemaakasat, jotka kertyivät talotyömaata tehdessä. Niissä on risua ja erilaisia maa-aineksia sekaisin. Voiko tällaisiin kasoihin istuttaa jotakin nopeasti peittävää kasvia vai pitääkö läjät viedä kaatopaikalle?

Näytä vastaus

Vastaus:

Epämääräiset jätemaakasat näyttävät kasvillisuudella verhottunakin useimmiten hieman luonnottomilta. Ottaisin vielä kertaalleen tontille kaivinkoneen, joka mahdollisuuksien mukaan muotoilisi jätemaista kauniisti ympäristöön istuvia kumpareita. Tässä yhteydessä enimmät risut ja epäpuhtaudet kannattaa erotella kaatopaikalle vietäväksi. Koneella kannattaa saman tein kaivattaa kasvien istutuskuopat ja levityttää multa nurmialueille

Melu- ja näkösuojana toimivien kumpareiden teho ja ulkonäkö paranevat, jos luiskien taitteisiin istutetaan muotoilun jälkeen puita, pensaita ja muuta kasvillisuutta rykelminä.

Teija Heinonen

Julkaistu: 15.1.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.