Viherpiha

Japaninruusukvittenin hedelmät

Mainos

Mistä tiedän, milloin japaninruusukvittenin hedelmät ovat kypsiä?
Mitä niistä voi valmistaa?

Teksti ViherPiha

Asiantuntija vastaa:


Japaninruusukvittenin hedelmät ovat kypsinä keltaisia, muhkuraisia ja ne tuoksuvat voimakkaasti. Hedelmät eivät pehmene kypsyessään, vaan pysyvät kovina. Usein ne joudutaan nostamaan jälkikypsytykseen sisätiloihin, jottei halla vie niitä.


Hedelmistä voi tehdä hilloa tai marmeladia tai puristaa mehua muiden marjojen joukkoon makua antamaan. Ohjeita löydät esimerkiksi ViherPihan numerosta 2/2008.


Anna Aho

Julkaistu: 30.7.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä