Viherpiha

Ihmeköynnöksen lisäys

ViherPiha

Kysymys:

Miten ja milloin olisi paras aika ottaa ihmeköynnöksen pistokas? Miten sitä pitäisi hoitaa, jotta se kasvattaisi juuret? Viime keväänä otin kolme pistokasta. Kaksi niistä pudotti lehdet vesilasissa, jossa oli myös Substralia. Kun kolmas pudotti kolmanneksen lehdistään, siirsin sen riskillä multaan ja tein muovipussista kasvihuoneen. Lopulta viimeinenkin pistokas kuivui ja kuoli. Miten toimisin jatkossa paremmin, koska todella haluan ihmeköynnöksen taimen? Miten toimisin jatkossa paremmin, kun todella haluan ihmeköynnöksen taimen?

Näytä vastaus

Vastaus:

Ihmeköynnöksen, Bougainvillea, lisääminen pistokkaista on pitkäaikainen prosessi, eikä aina ota onnistuakseen. Leikkaa noin 10 sentin mittaiset puolipuutuneet pistokkaat kevättalvella, kuten aikaisemminkin, ja pistä ne suoraan ruukkuun kylvö- tai pistokasmultaan. Kastele multa ja peitä pistokkaat hupulla. Pistokkaat juurtuvat hyvin hitaasti, jopa kuukausia. Juurtuminen edellyttää korkeaa, +25–30 asteen lämpötilaa. Onnea kokeiluun!

Julkaistu: 15.8.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.