Viherpiha

Hyötytarha parvekkeella

Teija Heinonen

Kysymys:

Kasviksia parvekkeelta?

Näytä vastaus

Vastaus:

Länsi- ja itäparvekkeen puolivarjo tarjoaa hyvän kasvupaikan parvekeviljelyksille. Suunnittele tilankäyttö tarkoin ja hyödynnä pieni ala mahdollisimman hyvin. Ruukkupuutarhassa perinteisesti kasvatettavien lehtivihannesten ja mausteyrttien ohella voit parvekkeella kasvattaa muun muassa tomaatteja, kurkkuja, paprikaa sekä jopa kesäkurpitsoja ja perunoita, kun valitset ruukkuviljelyyn tarkoitettuja lajikkeita. Herneet sekä salko- ja ruusupavut sopivat rönsyilemään tukea vasten köynnösten tavoin. Amppelitomaatit, -kurkut ja -mansikat säästävät lattiatilaa kestävään kattokoukkuun ripustettuina.

Istuta kasvit parvekkeella tilaviin kasvatusastioihin, laatikoihin tai kasvusäkkeihin. Pienessä multatilassa kasvit kärsivät helposti kuivuudesta. Varmista myös ylimääräisen veden poistuminen – käytä reiällisiä ruukkuja ja salaojita ne esimerkiksi kevytsoralla.

Teija Heinonen

Julkaistu: 21.3.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.