Viherpiha

Hevosenlannan käyttö

ViherPiha

Kysymys:

Meillä tulee hevosenlantaa omasta tallista. Pihassamme on paljon perennoja sekä ruusu- ja muita pensaita. Kuinka hyödynnän hevosenlannan? Minkä verran sitä voi käyttää?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kompostoitu hevosenlanta sopii hyvin kasvimaan maanparannusaineeksi, peruslannoitteeksi ja puutarhakasvien kevätlannoitteeksi. Kuivikkeena turve on parasta, sillä se jouduttaa lannan palamista ja kompostin käyttöönottoa. Useimmiten riittää kun lanta ”käy” yhden kesän ajan. Annostelussa kannattaa säilyttää kohtuus, vaikka hevonkakkaa olisikin saatavilla runsain mitoin. Maan ravinnetilasta ja kasveista riippuen sopiva määrä koristepensaiden lannoitukseen voisi olla esimerkiksi 3 kg/m², perennoille hieman vähemmän. Mikäli puutarhaa lannoitetaan pelkällä hevosenlannalla, on kasvualustan hivenainetäydennys paikallaan parin kolmen vuoden välein.

Julkaistu: 1.6.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.