Viherpiha

Helppohoitoista rinteeseen

Mainos

Mitä helppohoitoista istutan rinteeseen? Paikka on aurinkoinen.

Teksti Anna Aho

Asiantuntija vastaa:

Helppohoitoisimpia kasveja rinteeseen ovat erilaiset matalat tai keskikorkeat pensaat. Juurruttuaan ne pärjäävät ilman hoitoa vaikka koko kesän. Rinteestä kannattaa kitkeä kaikki rikkakasvit mahdollisimman huolellisesti ennen istutusta. Istutuksen jälkeen voit peittää maanpinnan hakkeella tai muulla katteella. Se hidastaa osaltaan rikkakasvien kasvua.

Maaperä vaikuttaa oleellisesti siihen, millaisia pensaita paikalle kannattaa istuttaa. Suosittelen kuivahkoon rinteeseen lamohietakirsikkaa, matalia pensashanhikkeja ja tuhkapensaita. Paremmin vettä pidättävään paikkaan sopivat lamopensasangervo, seppelvarpu ja peittopaju ’Tuhkimo’.
Joka paikassa menestyviä matalia pensaita ovat kelta- ja lamovuohenkuusama sekä lamoherukka, keskikorkeita puolestaan sinikuusama, pihlaja-angervo, taikinamarja ja kurtturuusu.

Anna Aho
 

Julkaistu: 5.11.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä