Maku

Helpot ja hyvät tarjoilut lapsen synttäreille

Emilia Kolari

Kysymys:

Apua! Parin viikon kuluttua lapsen 2-vuotissynttärit tulossa ja 40 vierasta. Mikä suolainen maistuisi sekä aikuisille että lapsille? Mitä hyvää voisin tehdä pakkaseen valmiiksi tässä parin viikon aikana? Kaikki linkit ja vinkit otetaan kiitollisena vastaan.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Linkitän sinulle muutaman helpon ohjeen, joista toivottavasti on iloa tarjoiluita suunnitellessasi! Alla myös pari synttäriartikkelia, joista voit poimia tilanteeseen sopivimmat suolaiset ja makeat reseptit.

Kinkku-kasvispannari on hyväksi havaittu suolainen herkku lasten synttäreille. Tee se tarjoamista edeltävänä päivänä, jäähdytä ja nosta pellillä jääkaappiin. Kylmästä levystä saat otettua palasia vaikka erilaisilla muoteilla. Lämmitä palat halutessasi kevyesti ennen tarjoilua. Voit tehdä suolaiseksi myös Nauravia nakkisämpylöitä, jotka taltuttavat suolaisennälän. Tee sämpylät mieluiten samana päivänä, niin ne ovat varmasti meheviä.

Pakastettavia leivonnaisia ovat esimerkiksi Pistaasi-valkosuklaacookiet (pakasta taikinapötköinä ja paista juhla-aamuna), Sitruunaiset leivospalat ja Kinuski-suolapähkinäpalat (pakasta levy kahteen osaan leikattuna, leikkuulautojen päällä ja paloittele kohmeisena ennen tarjoilua). Valitse niistä mieleisesi, saat helpolla pienet makeat tarjottavat isollekin joukolle.

Kakku voi olla kesällä iki-ihana mansikkatäytekakku, ellet halua sitten tehdä muotokakkua lasten iloksi (artikkeleissa pari vaihtoehtoa). Vinkki: esimerkiksi mansikkatäytekakusta saa perhosen muotoisen leikkaamalla täytetyn kakun kahtia, nostamalla puolikkaiden pyöreät reunat vierekkäin ja päällystämällä koko komeuden kermavaahdolla.

Kakun oheen voit tehdä aina niin suosittuja mokkapaloja. Lapset ihastelevat strösselipintaisia makupaloja vuodesta toiseen. Tämä ohje on helppo ja hyväksi havaittu.

Iloisia synttäreitä!

Julkaistu: 14.6.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.