Viherpiha

Harlekiinikukan hoito

ViherPiha

Kysymys:

Miten hoidan harlekiinikukkaa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Harlekiinikukka ei ole varsinainen huonekasvi, vaan lähinnä lauhkeiden alueiden puutarhakasvi, joka jo Etelä-Ruotsissa saattaa talvehtia ulkona kohtalaisesti.

Tyvimukula istutetaan joka kevät uudelleen hyvin salaojitettuun, hiekkapitoiseen multaan. Ruukku siirretään aurinkoiselle ikkunalle, kastellaan kerran ja odotetaan. Kun uusi verso lähtee kasvuun, aloitetaan varsinainen kastelu.

Mullan pitää kuivahtaa kastelujen välillä, muutoin verso tai tyvimukula voivat mädäntyä. Mitä valoisampi paikka on, sitä paremmin kasvi viihtyy. Sen voi viedä myös ulos puolivarjoisaan paikkaan.

Syys–lokakuussa kastelua vähennetään asteittain, kunnes se lopetetaan kokonaan. Lehtien annetaan kuihtua. Sitten ruukku siirretään mahdollisimman viileään, kuitenkin pakkasettomaan paikkaan, jossa kasvi saa talvehtia. Keväällä se taas istutetaan uudelleen ja tuodaan aurinkoiselle ikkunalle.

Visa Lipponen

Julkaistu: 9.8.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.