Meidän Mökki

Haaveissa katettu terassi

Meidän Mökki

Kysymys:

Pyöröhirsinen mökkimme on rakennettu 1993. Siinä on huopakatto, kaksinkertaiset ikkunat ja sähkölämmitys. Haluaisimme kattaa osan 20-neliöisestä terassista. Onnistuuko se?

Näytä vastaus

Vastaus:

Mökillänne on suojaisa ja tilava aurinkoterassi. Kokonaisratkaisuun hyvin sopivaa, kiinteää katosta terassillenne on vaikea suunnitella. Parhaiten voisi toimia mahdollisimman loivaan kattokulmaan aukeava markiisi, joka antaa suojaa matalan osan räystäslinjasta alkaen. Markiisi ei voi olla kovin pitkä, jotta kävelykorkeus säilyy sen reunan kohdalla. Pitkä markiisi estäisi myös korkean osan päätyoven aukeamisen.

Markiisin tukirakenteet voi tehdä myös matalan osan räystäslinjan yläpuolelle, jolloin  avattu markiisi noudattaa korkeamman kattolappeen muotoa.

Helposti sääsuojaa saatte tukevasti kiinnitetyllä suurella päivänvarjolla.

Kiinteä katos terassille onnistuisi kohtuullisesti, kun jatketaan korkean osan kattolappeen suuntaista tasoa terassin päälle. Materiaalina voi käyttää myös valokatetta.Matalamman kattolappeen ja terassin katteen väliin jäisi avoin rakenne, josta esimerkiksi lumet olisi talvella tarvittaessa pudotettava terassille. Arkkitehtuuriltaan ratkaisu näyttää hieman väkinäiseltä.

 

Julkaistu: 23.6.2009

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.