Meidän Mökki

Estävätkö liito-oravat puiden kaatamisen?

Julkaistu: 23.6.2009

Kysymys:

Liito-oravat ovat talven aikana ihastuneet mökkitonttimme puihin. Puustoa on tarkoitus harventaa. Voinko häätää liito-oravat pois?
Näytä vastaus

Vastaus:

Liito-oravien lisääntymis- ja levähdyspaikat ovat suojeltuja. Ennen puiden kaatamista kannattaa selvittää kunnan ympäristöviranomaiselta, onko tonttinne niiden lisääntymis- ja levähdysaluetta ja voiko puita pihalta kaataa. Jos liito-orava on vain satunnaisesti tontilla, puut voi todennäköisesti poistaa.
Liito-orava on harmiton luontokappale, joka lähtee liikkeelle tavallisesti vasta hämärässä. Sen pääasiallista ruokaa ovat puiden lehdet, silmut ja norkot. Liito-oravan käynnin pihalla havaitsee parhaiten keväällä sen puiden tyville jättämistä keltaisista, pitkulaisista papanoista. Pihapuiden harventaminen saattaa heikentää tai pahimmassa tapauksessa hävittää liito-oravalle mieleisen oleskelupaikan.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.