Viherpiha

Eroon vesiheinästä

Mainos

Miten hävitän nurmikolta laikkuina leviävän vesiheinän? Olen yrittänyt kitkeä sitä, mutta se on toivotonta. Viihtyykö vesiheinä jossain tietyntyyppisessä maaperässä? Onko myrkytys ainoa vaihtoehto?

Teksti ViherPiha

Asiantuntija vastaa:


Vesiheinä eli pihatähtimö viestittää ravinnepitoisesta, hyvästä maasta. Se pitää myös kosteudesta ja kiittää vedestä, jota tänä kesänä on luonto riittämiin tarjoillut. Pihatähtimö lisääntyy sekä maahan jääneistä versonpätkistä että siemenistä. Kasvinalut kannattaa poistaa ennen kukkimista, jolloin ne eivät pääse siementämään.


Erityisesti vesiheinän torjuntaan tarkoitettuja kasvinsuojeluaineita kotipuutarhojen tarpeisiin ei tietääkseni ole olemassa. Mikäli kitkeminen ja säännöllinen nurmikon leikkuu eivät pidä pihatähtimöä kurissa, kannattaa harkita pahiten rikkaruohottuneiden paikkojen jyrsimistä puutarhajyrsimellä mullokselle kitkemisen jälkeen ja nurmikon paikkauskylvöä.


Teija Heinonen

Julkaistu: 2.7.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä