Viherpiha

Eroon japanintattaresta

ViherPiha

Kysymys:

Yritämme epätoivoisesti hävittää japanintatarta juurta jaksain. Sitä tunkee maasta ympäri pihaamme, erityisesti talomme takana kallioisella paikalla. Nyt myrkytämme lehtiä, joista myrkyn pitäisi imeytyä myös juuristoon. Pari kuukautta on mennyt, ei auta. Pitäisikö antaa kasvaa ja vasta sitten tehdä jotain?

Näytä vastaus

Vastaus:

Villiintyneen japanintattaren hävittäminen vaatii sinnikkyyttä. Ahkera kitkeminen ja maasta puskevien versojen säännöllinen myrkytys glyfosaattivalmisteella kuten Roundup, Rambo tai Glyfonova Bio tuottanee kuitenkin tulosta ajan kuluessa.

Glyfosaatti tehoaa parhaiten hyvässä kasvussa olevaan kasviin, joten antakaa versojen venähtää 15–20 sentin mittaisiksi ennen torjunta-aineen levittämistä. Kasvuston peittäminen mustalla muovilla tai katekankaalla tehostaa torjunta-aineen vaikutusta ja vähentää taimien uudelleen versomista.

Teija Heinonen

Julkaistu: 3.7.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.