Viherpiha

Eläinhahmoja pensaista

Eläinhahmoja pensaista

ViherPiha

Kysymys:

Miten voin luoda eläinaiheisia pensaita tai muuta vastaavaa pihalleni? Onko olemassa kehikoita tai muotteja niitä varten?

Näytä vastaus

Vastaus:

Karu pohjoinen ilmastomme rajoittaa ikivihreistä kasveista leikkaamalla loihdittavien eläinhahmojen tekemistä. Esimerkiksi hyvin muotoon leikkaamista kestävä puksipuu talvehtii Etelä-Suomessakin vain varauksella. Havukasveistamme muun muassa tuijat ja marjakuuset kestävät suhteellisen hyvin leikkausta, mutta muotoon kasvattaminen pitäisi aloittaa jo hyvin nuorena. Eläinhahmoiksi saakka tuskin näistäkään kasveista on. Ideaa eläinaiheista ei kuitenkaan kannata haudata. Meillä hahmojen materiaaleiksi eläviä kasveja paremmin käyvät esimerkiksi oljet, pajut, sammal tai vaikkapa koivun taipuisat oksat. Tarkoitukseen sopivia kehikkoja ei tietääkseni ole myynnissä, mutta muotit syntynevät mittatyönä taitavalta metallimieheltä.

Julkaistu: 29.1.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.