Viherpiha

Alppikärhö kukkimaan

Pentti Alanko

Hortonomi

Kysymys:

Miten saan alppikärhön kukkimaan? Kasvi on vuosia vanha eikä ole kukkinut koskaan, vaikka kasvaa suureksi joka kesä. Lähes samassa paikassa oleva toinen kukkii valtavasti.  

Näytä vastaus

Vastaus:

Toivottavasti et leikkaa alppikärhöjäsi. Alppikärhön ja tarha-alppikärhön kukat puhkeavat edellisen vuoden versoihin, joten köynnöksiä ei saa leikata. Sama koskee myös siperian-, kruunu-, kiinankelta- ja tarhakeltakärhölajikkeita. Jos näitä kärhölajeja ja -lajikkeita leikkaa vuosittain, niiden kukinta jää olemattomaksi tai ne eivät kuki ollenkaan. Kukkimattomuuden syy jää arvoitukseksi, kun enempää tietoa ei ole saatavissa. Ehkä tässä kuitenkin on jotain tekemistä leikkaamisella, koska mainitset köynnösten kasvavan suureksi joka kesä. Jos toiseen jää tyvelle edellisen kesän versoja, se tietenkin kukkii niihin muodostuvista nupuista.

Pentti Alanko

Julkaistu: 23.2.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.