Viherpiha

Äkämäpunkin hävitys

ViherPiha

Kysymys:

Hankin puutarhamökin ryhmäpuutarhasta Vantaalta. Nyt huomasin, että mustaherukkapensaat ovat pahasti äkämäpunkkien saastuttamia. Tiedän, että pensaat tulisi hävittää polttamalla. Miten se on mahdollista kaupunki- ja puutarha-alueella? Onko tästä olemassa yleisiä ohjeita, kuinka tulisi menetellä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Oksien ja muiden puutarhajätteiden hävittäminen polttamalla on lähes poikkeuksetta kielletty taajama- ja kaupunkialueilla. Polttamista avotulella säätelevät kuntien ympäristönsuojelumääräykset, jotka kannattaa tarkistaa paikkakuntakohtaisesti.

Vantaalla jätehuollosta huolehtii Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta YTV, jonka kotisivuilta http://www.ytv.fi/fin löytyy ohjeita niin risujen kuin muidenkin puutarhajätteiden käsittelemisestä ja hävittämisestä. Kannattaa myös perehtyä ryhmäpuutarha-alueen sääntöihin ja kysyä mökkinaapureilta, mikä on alueella vallitseva yleinen käytäntö puutarhojen keväthuollossa syntyneiden jätteiden hävittämiseksi.

Teija Heinonen

Julkaistu: 20.4.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.