Ystäväkirjassa Jonna Tykkä: "Sisustin autoni ja virkkasin penkinpäälliset isoäidinneliöistä!"
Ihmiset
Ystäväkirjassa Jonna Tykkä: "Sisustin autoni ja virkkasin penkinpäälliset isoäidinneliöistä!"
Instagramissa seesteisiä sisustuskuvia julkaiseva Jonna tykkää tuunaamisesta, hyvän palvelun kivijalkakaupoista ja kuplavolkkareista.
Julkaistu 9.5.2018
Unelmien Talo&Koti

Kuka olet?

Olen Jonna Tykkä ja käytän Instagramia nimellä Jonnatykkaa.

Missä asut?

Asun Haminassa Kannusjärven kylässä Teri-talojen tilavassa Carolina-puutalossa.

Aioin maalata kierrätysmyymälästä löytämäni sarjapöydän valkoiseksi, mutta se sopikin kultaisena yllättävän hyvin kotiini.

Miten kuvailisit sisustustyyliäsi?

Sisustustyylini on maalaisromanttinen. Pidän massiivisista kalusteista, aidoista materiaaleista ja runsaista yksityiskohdista. Rakastan kotini valoisuutta. Pidän vanhojen tavaroiden tuunauksesta ja etsinkin mieluiten löytöjä myyjäisistä ja pihakirppiksiltä.

Pehmeä värimaailma miellyttää silmääni. Pyöreän pöydän äärellä juon teetä.

Mitkä ovat lempivärisi sisustuksessa?

Kaikki valkoisen ja beigen sävyt. Uutena ihastuksena musta on alkanut miellyttää silmää kontrastinsa vuoksi.

Mikä on lempikukkasi?

Vaaleapunainen pelargoni. Olen saanut niitä talvehtimaan valoisalla ja viileällä lasikuistilla. Koko katraan olen lisännyt ensimmäisestä emokasvista ottamistani pistokkaista.

Yrttijuomat maistuvat parhaimmalta Miss Étoilen kupeista!

Mikä on lempikauppasi?

Suosikkini ovat lähellä sijaitsevia kivijalkapuoteja. Niistä saa hyvää ja henkilökohtaista palvelua. Haminassa on ihana Sisustus Laventeli, Kotkassa PPs Decore ja Lappeenrannassa Sisustus K&K. Myös Vanhan Porvoon kaupat kiehtovat idyllillään.

Keitä seuraat somessa?

Suosikki-instaajani on loputtomasti kauniita kuvia julkaiseva 65m2. Punainen.pihlaja kiehtoo maalaisidyllillään ja paljon puhuvilla kuvillaan. Ninianblog on taas lähellä omaa sisustustyyliäni.

Lasikuisti on rentoutumisen ja ideoinnin paikka.

Mikä on rakkain paikkasi kotonasi?

Ehdottomasti lasikuisti. Se on kokonaan omaa valtakuntaani, jota käytän kun luovuus iskee. Siellä on vanhasta ovesta tehty pöytä, jonka ääressä askartelen ja haaveilen uusista projekteista. Valoisuus ja talvehtivien kukkien happi antavat tilaan levollisen ja luovan tunnelman.

Mikä on paras sisustusoivalluksesi?

Se, että sisustin myös autoni. Omaan "baby blue"-kuplavolkkariini virkkasin muun muassa penkinpäälliset isoäidinneliöistä.

Kuplavolkkarini saa uudet koristeet vuodenajan mukaan.

Kuvat: Jonna Tykkä

Ystäväkirja-juttusarjassa Unelmien Talo&Koti esittelee innostavia sisustus-, puutarha- ja lifestyle-somettajia. Jos oma blogisi tai instatilisi sopisi sarjaan, lähetä toimitukselle postia osoitteeseen unelmientalojakoti(at)a-lehdet.fi.

Kommentoi »