Yönsininen keittiö tuo tunnelmaa vaaleiden pintojen keskelle

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Keittiömaailma
Yönsininen keittiö tuo tunnelmaa vaaleiden pintojen keskelle
Euralaistalon keittiö koki remontissa täydellisen muodonmuutoksen. Toimivan, linjakkaan ja persoonallisen keittiön juju on ajaton ja pehmeä mustansininen sävy.
Julkaistu: 20.9.2019

Vuonna 2002 rakennettu omakotitalo Euran keskustan tuntumassa on täynnä iloista vilskettä. Talon asukkaat Sanni ja Jussi Lehto, 1,5-vuotias Samuel-poika ja villakoirat Ninni ja Dino nauttivat silminnähden uudesta avarasta kodistaan.

Viime vuoden lopulla taloon muuttanut perhe ei epäröinyt ryhtyä uuteen urakkaan, vaikka edeltävä remonttikin oli vielä tuoreessa muistissa.

– Ihastuimme taloon ja ostopäätös tehtiin nopeasti, vaikka edellisen asuntomme remontti oli valmistunut vasta hetki sitten, Sanni Lehto nauraa.

Hyvästi, U-keittiö!

Heti alussa oli selvää, että talon epäkäytännöllinen keittiö kaipasi uusimista. Vanha U-mallinen keittiö sai lähtöpassit ja vuolukivitakkakin purettiin pois uuden keittiön tieltä.

Myös vanha kulmaliesi todettiin epätoimivaksi ratkaisuksi.

Liesituulettimen hormiputki piilotettiin linjakkaan kotelon sisään, johon integroitiin spottivalot.

– Vanhan keittiön kulmalieden takana ollut seinäke osoittautui betoniseksi, joten sen purkaminen vei luultua enemmän aikaa ja vaivaa. Kulmalieden poisto vaikutti kuitenkin merkittävästi keittiön ulkonäköön ja kevensi ilmettä huomattavasti, Jussi Lehto kertoo.

Rakkautta kuin vahingossa

Toiveissa oli persoonallinen, mutta kuitenkin ajaton keittiö, joka mukautuisi lapsiperheen arkeen. Täydellinen keittiö tuli vastaan Turun Keittiömaailmassa, jonne pariskunta piipahti ohimennen tutustumiskäynnille.

– Emme olleet koskaan ajatelleet hankkivamme tummansinistä keittiötä, mutta sillä sävyllä toteutettu mallikeittiö sykähdytti heti ensi näkemältä. Ja niinhän siinä kävi, että päädyimme hankkimaan tummansinisen keittiön – muualle ei edes tarvinnut mennä katsomaan, Sanni kertoo.

Messinkiset yksityiskohdat sointuvat kauniisti tummansinisiin kaapistoihin.

Vaikuttava A la Carte -keittiö on yhdistelmä klassisia yksityiskohtia ja modernin selkeitä linjoja. Keittiön oviksi valittiin mustansininen Neve-malli ja tasoksi näyttävä Silestonen Calacatta Gold -kvartsitaso. Tunnelmaa tuovat messinkiset nuppivetimet ja saman sävyinen hana.

Silestonen Calacatta Gold -kvartsitaso toistaa klassista marmorikuviota.

Kokonaisuuden viimeistelee ajaton valkoinen seinälaatta, joka saa vierelleen pehmeyttä Tikkurilan Piazza-sävyllä maalatusta seinästä.

– Talossamme on paljon isoja valkoisia pintoja, joten vaalea keittiö olisi ollut täällä liian hailakka. Musta keittiö puolestaan tuntui liian kovalta vaihtoehdolta. Tummansininen sävy on täydellinen valinta. Se on mielenkiintoinen, mutta selvästi mustaa pehmeämpi sävy, pariskunta toteaa.

Arjen ja kierrätyksen helppoutta

Persoonallisen ulkonäön lisäksi keittiöltä toivottiin myös arjen toimivuutta: paljon kaappi- ja tasotilaa, helppohoitoisia materiaaleja ja fiksusti sijoitettuja kodinkoneita.

Astianpesukoneen etulevy on kaksiosainen, jotta kaapistorivin yleisilme pysyy yhtenäisenä ja rauhallisena.

Tasojen alapuolelle Sanni ja Jussi toivoivat helppokäyttöisiä vetolaatikostoja. Niiden kaunis, kaksijakoinen linja jatkuu myös integroidun astianpesukoneen kohdalla.

Arkea helpottaa myös helppohoitoinen, alta päin asennettu komposiittiallas. Sen viereen toteutettiin myös haaveissa ollut helppokäyttöinen ja riittävän suuri kierrätyspiste.

– Keittiösuunnittelija Valentina Jäspi oli suureksi avuksi projektissamme. Hän otti meidät vastaan alusta alkaen lämpimästi ja antoi uusia ideoita mahdollisimman toimivan kokonaisuuden saavuttamiseksi, Jussi ja Sanni kiittävät.

Rohkeat valinnat kannattivat

Keittiö remontoitiin pitkälti omin voimin. Jussi vastasi isänsä avulla purkutöistä ja uuden keittiön asennuksesta. Se sujui nopeasti ja helposti valmiiksi kootuista rungoista.

Lopputulos viimeisteltiin huolella. Runkojen asennuksen jälkeen tasot tarkistusmitattiin ja tasotoimittaja asensi ne valmiin kokonaisuuden kruunuksi.

Saarekkeen kvartsitaso jatkuu päädyssä lattiaan asti. Näyttävä yksityiskohta keventää tummia kaapistoja.

– Olemme uuteen keittiöömme erittäin tyytyväisiä. Tummansininen sävy ihastuttaa edelleenkin ja tuntuu tismalleen oikealta valinnalta taloomme.

– Myös arvokkaaseen kvartsitasoon kannatti ehdottomasti satsata. Kvartsi on käytössä ihanan helppo ja kestävä ja luo ylellisen ilmeen koko keittiöön, pariskunta toteaa.

Kommentoi »