Hetkinen, tuollahan asuu joku! Kirkon vintti, merikontti ja 5 muuta kotia, joita ei äkkiseltään kodeiksi uskoisi

Millaista on asua laivassa, kirkossa tai vanhassa navetassa? Nämä 7 perhettä löysivät kodin tavallista erikoisemmista rakennuksista. Kurkista sisään!
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

1. Jylhää tunnelmaa, kellojen kuminaa – tervetuloa kotiin kirkon vintille!

Kun Henrika muutti tyttärensä kanssa lapsuusmaisemiinsa, koti löytyi – ei enempää eikä vähempää kuin – kirkon vintiltä. Paksujen seinien ja veistoksellisten ikkunoiden ansiosta kodissa vallitsee lähes linnamainen tunnelma. Kurkkaa lisää kuvia Henrikan kodista täältä!

2. Entinen viljamakasiini on nyt avara ja raikas koti

Taina asui vuosikymmeniä Helsingin keskustassa. Sitten Vantaan vehreydestä löytyi upea viljamakasiini, jossa säilöttiin 1900-luvun alussa viljaa ja myöhemmin vapaapalokunnan paloletkuja. Museoviraston suojelemassa kodissa historia on todella läsnä! Kurkista lisää kuvia upeasti remontoidusta viljamakasiinista täältä.

3. Vanhasta sähköasemasta kuoriutui omaleimainen koti

Jyhkeä talo piparkakkuräystäineen ja kaari-ikkunoineen kerää katseet Helsingin Pikku Huopalahdessa. Eliel Saarisen suunnittelema entinen muuntaja-asema on käynyt läpi mittavan remontin muuttuen Jarin ja Juhan ällistyttävän upeaksi kodiksi. Katso kuvat ajalta ennen remonttia ja valmiista kodista täältä!

4. Maalaisunelma vanhassa navetassa

Johanna rakastaa vanhoja, patinaa pintaansa saaneita esineitä. Ei siis ihme, että koti perheelle löytyi entisestä navetasta.

– Jyhkeä tila saa mielikuvitukseni liikkeelle, Johanna kertoo. Käy kierroksella Johannan navettakodissa täältä!

5. Neljä merikonttia ja grillikioski – eli lapsiperheen omakotitalo!

Kirkkaanvihreä pariovi valkoisen omakotitalon päädyssä kiinnittää huomion. Autotallin ovet paljastavat talon alkuperän: se on rakennettu neljästä maailmaa kiertäneestä merikontista ja entisestä grillikioskista! Katso kaikki kuvat Minnan perheen konttikodista täältä.

6. Oma (kelluva) talo meren rannalla Helsingin keskustassa

Kun hinaaja puksuttaa ohi, Christianin ja Mervin koti keinahtelee kevyesti. 85-neliöinen asuntolaiva on ankkuroituna Helsingissä keskustan kupeessa. Millaista asuntolaivassa on asua? Kurkkaa kaikki kuvat ja lue juttu asuntolaivasta täältä!

7. Entisestä rekitehtaasta tuli käsityöläisparin turvapesä

Ihastus gotlantilaistaloihin vei käsityöläisparin maakunnasta toiseen ja sai kunnostamaan vanhan rekitehtaan kuusihenkisen perheensä kodiksi. Vanha ja jykevä punatiilirakennus kätkee sisäänsä betonin, puun ja tiilen maustaman, upean rouhean kodin. Kurkkaa täältä kaikki kuvat tehdaskodista!

Julkaistu: 16.1.2020
Kommentoi »