Vuokrakotien suosio kasvussa – asumisen helppous ja palvelut houkuttelevat kaikenikäisiä

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Lumo
Vuokrakotien suosio kasvussa – asumisen helppous ja palvelut houkuttelevat kaikenikäisiä
Yhä useampi valitsee omistusasunnon sijaan vuokrakodin, sillä asumiselta halutaan joustavuutta ja palvelujen lisäämää mukavuutta. Suomen suurimpien kaupunkien keskeisiltä paikoilta löytyvät Lumo-kodit vastaavat molempiin tarpeisiin.
Julkaistu: 6.9.2021

Vuokra-asumisen suosio on kasvanut voimakkaasti 2010-luvulta lähtien. Nykyään osa etenkin nuoremman sukupolven edustajista suhtautuu omistamiseen varauksella, sillä materian kerääminen koetaan kahlitsevaksi. Trendi heijastuu myös asumiseen liittyvissä ratkaisuissa: liikkuvassa elämäntyylissä vuokra-asunto on monesti helpompi ja joustavampi vaihtoehto.

Tilastokeskuksen mukaan ensiasuntoja ostetaankin vuosi vuodelta vähemmän. Samalla ostajien keski-ikä on noussut.

– Tällä hetkellä jopa yli miljoona suomalaista asuu vuokrakodissa, sillä sen koetaan sopivan omistusasuntoa paremmin omaan elämäntyyliin ja -tilanteeseen. Vallalla ollut ajatus siitä, että kaikki pitää omistaa itse, on selkeästi muuttumassa, ja tämä näkyy myös asuntomarkkinoilla, kertoo Lumo-kotien asumisen palveluiden yksikönjohtaja Lauri Peltonen.

Kaupungistumisen myötä yhä useampi valitsee neliöiltään kompaktin asunnon. Vaikka kysyntä alueiden mukaan jonkin verran vaihteleekin, on kaksioiden suosio suurinta myös Lumo-kodeissa.

– Kun omassa kodissa ylimääräisistä neliöistä ei haluta maksaa turhaan, korostuu yhteisten tilojen merkitys. Lumo-taloyhtiöissä on usein esimerkiksi pyykkitupa, kuntosali ja kerhotila, joista jälkimmäistä voi taloyhtiön juhlien lisäksi hyödyntää myös omissa perhejuhlissa ja illanistujaisissa. Yhteiset tilat ovatkin luonteva jatke kodille, ja niitä kehitetään yhdessä asukkaiden kanssa, jotta ne palvelisivat juuri heidän tarpeitaan.

Etsitkö uutta kotia? Lumo-kodin vuokraaminen onnistuu nopeasti ja näppärästi suoraan verkkokaupasta. Elämäntilanteen muuttuessa myös vaihtaminen Lumo-kodista toiseen on helppoa.

Palveluilla lisää mielekkyyttä asumiseen

Toinen vahvasti pinnalla oleva asumistrendi on palvelut: perinteisten ratkaisujen sijaan kuluttajat arvostavat aiempaa enemmän asumiseen ja elämiseen liittyvää mukavuutta. Tämä näkyy muun muassa tiettyjen kaupunkien ja kaupunginosien suosion kasvuna.

Asia nousi esille myös Lumo.fi-sivustolla keväällä 2021 tehdyssä kyselyssä, johon osallistui lähes 4 000 vastaajaa. Koti ja palvelut -kyselyyn osallistuneiden vastaajien mukaan juuri palvelut lisäävät asumisen mielekkyyttä. Perheelliset arvostavat eniten hyvin varusteltua piha-aluetta, kun taas alle 34-vuotiaita kiinnostavat esimerkiksi arkea helpottava pakettiautomaatti sekä asumisen ekologiset palvelut, kuten asuntokohtainen lämpötilan säätäminen.

– Asumisen ekologisuuteen kiinnitetään entistä enemmän huomiota kaikissa ikäluokissa, mutta erityisesti nuorten keskuudessa ekologisuus ja vastuullisuus ovat uutta kotia valittaessa tärkeitä. Moni on kiinnostunut optimoimaan omaa vedenkulutustaan, lisäksi tärkeitä kriteereitä ovat oman asunnon ja taloyhtiön kierrätysmahdollisuudet, Peltonen kertoo.

Lumo-kodit sijaitsevat suurimpien kaupunkien parhailla paikoilla monipuolisten palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Vaivatonta ja mukavaa vuokra-arkea

Lumo-kodit yhdistävät vallitsevien trendien mukaisesti sekä vuokra-asumisen vaivattomuuden että asumismukavuutta lisäävät palvelut. Lisäksi taloyhtiöt sijaitsevat Suomen suurimpien kaupunkien parhailla paikoilla hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Lumo-palveluja kehitetään jatkuvasti yhteistyössä asukkaiden kanssa. Toiveita kartoitetaan kyselyiden ohella taloyhtiöiden omien Lumo-tiimien avulla.

– Haluamme tarjota juuri niitä palveluita, joista on asukkaillemme eniten iloa. Valikoima päivittyy asukasyhteistyön pohjalta ja helppoutta lisää sekin, että kaikki tarjolla olevat asukkaan palvelut kulkevat kätevästi mukana digitaalisessa My Lumo -palvelussa.

Etsitkö uutta kotia?

Lumo-kotien laajaan valikoimaan sekä monipuolisiin palveluihin ja asukasetuihin voit tutustua helposti verkkokaupassa.

Lumo-kodeissa vuokraan sisältyvät myös kiinteä laajakaista sekä kodin personoimiseen tarkoitetut ympäristöystävälliset sisustusmaalit ja maalaustarvikkeet. Lisäksi tarjolla on laaja valikoima asumisen palveluita luotettavilta yhteistyökumppaneilta kilpailutetuin hinnoin.

– Tällä hetkellä etenkin muuttohetkeen liittyvät palvelut, kuten loppusiivous ja avainkuriiripalvelu ovat olleet hyvin suosittuja, Peltonen sanoo.

Kommentoi »