Nämä käsityöilmiöt kiinnostavat juuri nyt – hurahda hauskaan kuplaneuleeseen, innostu neuleliiveistä ja ota haltuun monikäyttöinen valepalmikko

Nämä käsityöilmiöt kiinnostavat juuri nyt – hurahda hauskaan kuplaneuleeseen, innostu neuleliiveistä ja ota haltuun monikäyttöinen valepalmikko
Vuoden 2022 neulontahittejä ovat olleet valepalmikko, helppo pörröinen pipo ja muhkeat neuleet. Kokosimme yhteen vuoden suosituimmat käsityöilmiöt!
Julkaistu 30.12.2022

Koristeellinen valepalmikko käy moneen – ja onnistuu ilman apupuikkoa!

Oletko jo kokeillut valepalmikkoa? Se on mainio tapa tehdä palmikkomaista pintaa ilman apupuikkoa. Valepalmikko joustaa kuten tavallinen resori, joten sitä voi käyttää monipuolisesti sukissa, lapasissa tai neulepaidan kaltaisissa isommissa töissä. Kuvioon saa variaatiota välikerrosten määrää vaihtelemalla. Nappaa valepalmikon ohje!

Valepalmikon ohje on osa Neulontakouluamme, josta löydät videoita ja vaihe vaiheelta -ohjeita neulonnan perusteisiin, esimerkiksi säde- ja nauhakavennusten tekoon.

Unelmanpehmeä pörröpipo hurmasi neulojat

Lohtu-pipo syntyi ajatuksesta suunnitella asuste, joka onnistuu vaikka ensimmäistä työtään neulovalta. Pipo valmistuu ilman kommervenkkejä – riittää, että osaat oikean ja nurjan silmukan. Kavennuksetkin tehdään mahdollisimman helposti neulomalla kaksi silmukkaa oikein yhteen. Jos haluat pipoon lisää ilmettä, neulo käänne eri värillä. Tee oma piposi suositulla ohjeellamme!

Kuplaneule + pehmeät sävyt = sydämet sulattava yhdistelmä

Neulepaidoista tämän vuoden hitti oli ehdottomasti muhkea kuplaneuletakki. Vaatteessa on klassisen simppeli malli, jonka jujuna on hauskan kumpuileva pinta. Neuletakki näyttää isotöiseltä, mutta muhkean langan ja paksujen puikkojen ansiosta työ etenee sutjakasti. Kuplaneule sopii myös muunlaisiin neuleisiin: kokeile sitä vaikka sukissa, pipossa tai torkkupeitossa. Kurkkaa täältä kuplaneuletakin ohje!

Neuleliivi koki uuden tulemisen

Vielä muutama vuosi sitten neuleliivit muistuttivat lähinnä menneistä vuosikymmenistä, mutta ei enää. Neuleliivin uusi suosio on helppo ymmärtää: vaate on täydellinen lisäkerros, joka lämmittää kylmälle arkaa keskivartaloa. Se on myös kätevä yhdistää erilaisiin asuihin. Neuleliivin pituutta voi jatkaa helmasta oman maun mukaan. Katso neuleliivin ohje täältä!

Villasukat pitivät pintansa – nämä kaksi mallia hurmasivat neulojat

Kaunis kukkakuvio pääsee oikeuksiinsa Sari Nordlundin yksivärisissä Minerva-sukissa.

Villasukat ovat ikisuosittuja, mikä näkyy myös sivustollamme. Tänä vuonna kiinnostivat etenkin kasviaiheiset sukat, eikä ihme – kukin ja lehdin koristellut sukat ovat todellinen ilo silmälle. Kaksi ohjetta nousi yli muiden: Sari Nordlundin suunnittelemat modernit kukkasukat ja kirjoneulotut Peikonlehti-sukat. Kummat ovat sinun suosikkisi?

Jos vasta suunnittelet villasukkien neulomista, kannattaa kurkata villasukan perusohje. Kantapään neulominen voi vaikuttaa alkuun monimutkaiselta, mutta siitäkin selviää perusteellisten ohjeiden avulla. Kaikki ihanat villasukkaohjeet löydät teemasivultamme.

Peikonlehti-sukkiin neulotaan kahta erilaista kirjoneulepintaa.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Inspiroidu neuleohjeista & tee itse talven kauneimmat käsityöt
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »