Huima huvila, laineilla seilaava mökki – nämä 15 uutta koti- ja mökkijuttua kiinnostivat eniten vuonna 2021

Huima huvila, laineilla seilaava mökki – nämä 15 uutta koti- ja mökkijuttua kiinnostivat eniten vuonna 2021
Listasimme uudet koti- ja mökkijutut, jotka kiinnostivat lukijoitamme eniten vuonna 2021. Joko sinä kurkkasit kaikkiin näihin ihanuuksiin? Kodit ja mökit on listattu niin, että suosituimman löydät jutun lopusta.
Julkaistu: 30.12.2021

15. Lapsiperheen 55-neliöinen talovanhus Kangasalla

Joskus pienikin on suurta! Heidi ja Ville perheineen ihastuivat 1890-luvun talovanhukseen, vaikka remontoitavaa riittikin. Remontin vuoksi perhe muutti alkuun vain yhteen huoneeseen, jossa oli sänky, kahvinkeitin ja mikro. Pikkuhiljaa valmistuneen kodin sisustusta maustavat hauskat tuunausideat. Lue juttu kokonaan täältä.

Heidi ja Ville Moisio ovat remontoineet yli satavuotiasta taloaan Kangasalla pikkuhiljaa.

14. Merinäköalasta se ajatus lähti

Ulla ja Jukka etsivät kolme vuotta sopivaa taloa Etelä-Espanjan aurinkorannikolta. Toiveita vastaavassa talossa olisi kaksi kerrosta, merinäköala ja kolme makuuhuonetta. Kun pariskunta löysi sopivan villan, ainoa toteutunut kriteeri oli merinäköala – se kuitenkin riitti. Kurkista pariskunnan remontoimaan taloon täältä.

Ullan ja Jukan kodissa hulppeaa merinäköalaa voi ihailla niin sängystä, uima-altaalta kuin tynnyrisaunastakin.

13. Vaaleanpunainen puuhuvila hurmasi ensisilmäyksellä

Hennan ja Marttijaakon ensikohtaaminen rujon autiotalon kanssa oli rakkautta ensisilmäyksellä. Tunnetta on riittänyt jo 25 vuotta. Pariskunnalle koti rakentuu enemmän tunnelmasta kuin materiasta. Kurkista sisään vaaleanpunaiseen puuhuvilaan!

Puuhuvilan matka yli satavuotiaasta purkutalosta rakkaaksi kodiksi on kuin sadusta.

12. Hellepäivien Villa Golden Gate

Mian ja Ullan Hangossa sijaitsevan, satavuotiaan kakkoskodin kunnostaminen on välillä tuntunut työleiriltä, mutta joka kesä vanha talo on muuttunut yhä rakkaammaksi ja remontin edetessä yhä enemmän omannäköiseksi. Kurkista huimaan kakkoskotiin täällä.

Mian ja Ullan kakkoskoti on uima-altaineen ja kesäkeittiöineen täydellinen paikka hellepäivien viettoon.

11. Talo kuin taideteos

Näyttävä Pyörre-talo herätti Lohjan asuntomessujen kohteista eniten kiinnostusta – niin myös Meillä kotonan lukijoissa. Teräsrunkoinen talo yllättää nimensä mukaisesti pyöreällä muodollaan. Kurkista sisään Jukan ja Timon hämmästyttävään kotiin täältä.

Pyörteessä yhdistyvät uusi rakennustekniikka, kiertotalouden periaatteet ja asukkaidensa näköinen taide.

10. Pohjalaistalo koki jättiremontin

Jenni ja Jani tuplasivat vanhan pohjalaistalon asuinneliöt kolmen vuoden jättiremontissa. Vuosien jättiurakka aiheutti ajoittain haasteita suurperheen arkeen. Perhe asui talossa ensimmäisen vuoden ilman sähköliettä, ja välillä myös sisävessa ja pesutilat olivat pois käytöstä. Lue juttu remontista täällä.

Jennin ja Janin vanhan maalaistalon historia ulottuu 1800-luvulle. Pariskunta ihastui talossa erityisesti valtavaan huonekorkeuteen ja kauniisiin parioviin.

9. Kummitustalosta lapsiperheen unelmakodiksi

Turkulaisella puutaloalueella tyhjänä seissyt 1920-luvun talo oli alun perin suorastaan pelottava paikka. Remontilla talovanhuksesta loihdittiin paritalo, jonka toisessa osassa asuu Laurin ja Saaran perhe, toisessa Laurin siskon perhe. Kurkista sisälle kotiin täällä.

Saaran ja Laurin koti on sisustettu väreillä ja lämmöllä.

8. Puutaloidylli ja kukoistava puutarha veivät kaupunkilaiset mennessään

Jari ja Mika ovat onnistuneet luomaan unelmiensa maalaisidyllin keskelle kaupunkia. 1930-luvun alussa rakennettu soma puutalo sijaitsee loivalla rinnetontilla, ja sen ympärillä avautuu kesäisin perennojen ja kesäkukkaistutusten kirjoma puutarha. Kurkkaa puutalokotiin täältä.

Puutalo sai Jarin ja Mikan sydämen sisustamaan tavalla, joka yllätti heidät itsensäkin.

7. Minna Kaupin ja muusikko Sipe Santapukin viihtyisä kaupunkikoti

Entinen huippusuunnistaja Minna Kauppi ja muusikko Sipe Santapukki ovat remontoineet 80-vuotiaasta pienkerrostalosta perheelleen sopivan kodin. Talo sijaitsee aivan Lahden keskustassa mutta tuntuu silti uinuvan omassa rauhassaan.

Vastuu sisustuksesta jakautui siten, että Minna valitsi huonekalut, keittiön ja värit Sipen keskittyessä erilaisiin pintastruktuureihin. Lue juttu pariskunnan kodista täältä!

Vanhan talon remontointi vie yleensä paljon aikaa ja rahaa ja koettelee hermoja. Minna ja Sipe uskalsivat silti tarttua haasteeseen toistamiseen.

6. Pieni, punainen syytinkimökki

Pian punaisen pikkumökin ikkunoista on hauska tarkkailla metsäneläinten elämää. Pikkuisessa mökissä neliöitä on 35. Lisäksi tontilla on sauna, aitta, varastorakennus, biokäymälä ja kaivorakennus. Lue juttu Lilla Villa Koivikosta täältä.

Lilla Villa Koivikko on satoja vuosia vanhan eläkemuodon, syytingin, synnyttämä.

5. 80-luvun rivitalon oven takana odottaa yllätys

Sanna ja Petri ihastuivat Tampereella sijaitsevaan rivitalokotiin, jota he sisustavat kustavilaistyylillä. Vaikka koti on 1980-luvun rivitalossa, sisällä tunnelma on kuin loisteliaassa kartanossa. Lue juttu rivitalokodista täältä.

Sisustuksen pienet yksityiskohdat heijastelevat Sannan ihailemaa kustavilaista aikakautta.

4. Uskomaton Villa Sjökulla

Minna ja hänen miehensä palauttavat Villa Sjökullaa loistoonsa suurella työllä ja rakkaudella. Porvoossa sijaitsevan pitsihuvilan remontti on ollut pariskunnalle tutkimusmatka taloon, josta löytyy joka päivä jotain uutta ja yllättävää. Lue juttu Villa Sjökullasta täältä.

Huvilan kahdeksankulmaisen tornin seiniin on kirjoitettu 12 sananlaskua.

3. Kakkoskoti veden päällä

Tanjan ja Markon Rento Laine -niminen lautta on kuin koti, jolla seilataan tutkimusmatkoille Saimaan saaristossa. Pariskunta rakensi uniikin mökkilauttansa lähes kahdestaan. Lauttaa kutsutaan leikkisästi myös parisuhdemökiksi. Lue juttu mökkilautasta täältä.

Tyylikäs kesämökkilautta on noin 12 metriä pitkä ja kuusi metriä leveä.

2. Sekasotkusta lomaunelmaksi

Heidi ja Kimmo ostivat ja remontoivat 1990-luvulla rakennetun mökin moderniin kuntoon. Ostohetkellä alkuperäiskunnossa ollut mökki oli ensimmäisellä vierailukerralla sekasotkun partaalla, mutta siitäkin huolimatta pariskunta näki, mitä remontoimalla voisi saada aikaan. Kurkista sisälle mökkiin täällä.

Kellastunut 90-luvun mökki muuttui Heidin ja Kimmon moderniksi lomaunelmaksi.

1. Muusikkopariskunnan valtakunta

Apulanta-yhtyeestä tunnettu Toni Wirtanen ja laulaja, säveltäjä Jannika B perheineen ovat asuneet kahden kerroksen loft-kodissaan Lahdessa pari vuotta. Alakerran remontti on juuri valmistunut, ja sen keskeisin muutos on uusi keittiö ja laattalattian päälle valettu vaalea mikrosementtilattia.

Entisessä tehdasrakennuksessa sijaitseva koti on persoonallisen uniikki, ja myös talon historia saa näkyä. Kurkista sisään muusikkopariskunnan kotiin täällä.

Jannika B:n ja Toni Wirtasen loft-koti koki huikean muutoksen.

Muokattu 5.1.2022 klo 11.00: Tarkennettu tietoa siitä, että mukana on vain uusia eli vuonna 2021 julkaistuja koti- ja mökkijuttuja.

Kommentoi »