Pyllytin, kierrekynttilät ja vessapaperihylsyjen uusiokäyttö – tässä ovat vuoden 2020 suosituimmat DIY-ilmiöt!

Pyllytin, kierrekynttilät ja vessapaperihylsyjen uusiokäyttö – tässä ovat vuoden 2020 suosituimmat DIY-ilmiöt!
Poikkeuksellinen kotoiluvuosi sai ihmiset innostumaan käsitöistä. Vuonna 2020 julkaistujen tee itse -juttujemme kärkikahinoihin nousi niin neulontaa kuin askarteluakin. Suosikeissa näkyy myös into kierrätykseen ja ekologisuuteen, sillä muun muassa jämälankojen ja vessapaperihylsyjen hyötykäyttö kiinnostivat. Katso DIY-suosikit – ja innostu itsekin väkertelemään!
Julkaistu: 28.12.2020

6. Villasukkia, oi villasukkia!

Koronavuosi on toden totta saanut suomalaiset tarttumaan puikkoihin, mikä näkyy myös Meillä kotona -sivuston villasukkaohjeiden suosiossa. Vuoden suosituin käsityöohjeemme oli ikisuosittu perussukkien ohje. Uusista villasukkaohjeista eniten kiinnostivat lyhytvartiset kirjoneulesukat.

Näin neulot lyhytvartiset kirjoneulesukat

Lyhytvartisia kirjoneulesukkia koristavat kauniit kukkakuviot ja veikeät raidat. Lankajuoksujen ansiosta sukat ovat kauttaaltaan ihanan paksut ja lämpimät. Katso täältä lyhytvartisten kirjoneulesukkien ohje.

5. Islantilaisneuleista kasvoi buumi

Suomalaiset innostuivat perinnekäsitöistä ja erityisesti ihanista islantilaisneuleista. Ohjeellamme neule tehdään karuihin oloihin tottuneen islantilaislampaan villasta, joka hylkii vettä ja hengittää. Lopputuloksena onkin erityisen lämmin ja pehmeä vaate.

Näin neulot islantilaisneuleen

Islantilaisneuleessa hihat ja vartalo neulotaan suljettuna ja yhdistetään kaarrokkeessa. Ohje on Maaru Moilasen. Katso islantilaisneuleen ohje täältä.

Riitta taituroi islantilaisneuleet koko perheelleen

Perinneneulonnasta innostunut Riitta Franssila neuloi kahdeksan kuukauden aikana koko perheelleen islantilaisneuleet. Kurkkaa täältä Riitan upeat luomukset.

4. Paperista syntyi herkkiä tähtiä ja kukkia

Erilaisten paperitähtien taittelu on suosittua puuhaa. Joulukauden 2020 askarteluhitiksi Meillä kotona -sivustolla nousi viehkeän lumikukan ohje. Lumikukkien askartelua ei suinkaan kannata jättää jouluun, sillä kaunis koriste sopii ikkunaan mainiosti myös koko talveksi.

Näin askartelet lumikukan ikkunaan tai seinälle

Monikerroksinen kukka syntyy leivinpaperista, mutta voit kokeilla sen tekoon myös voi- tai lahjapaperia. Katso täältä lumikukan ohje.

3. Kynttilät vääntyivät kierteelle

Moni aloittelevakin askartelija innostui loppusyksystä askartelemaan metkoja kierrekynttilöitä. Eikä ihme, sillä kierrekynttilöiden valmistus on varsin helppoa – tarvitset vain parafiinista tehtyjä kruunukynttilöitä, kaulimen ja vesiastian.

Näin teet kierrekynttilän itse

Pehmitä kynttilät ensin lämpimässä vedessä, kauli ja väännä kierteelle. Katso kierrekynttilöiden ohje videolta ja vaihekuvista!

2. Keväällä rynnättiin ostamaan vessapaperia – ja sitten askarreltiin hylsyistä vaikka mitä

Joka kodin riesa – pahvirinkulat. Mitäkö niillä sitten tekisi? No vaikka ja mitä! Meillä kotonan lukijat esittelivät keväällä varsin mahtavia ideoitaan vessapaperihylsyjen hyötykäyttöön, ja vinkkijuttumme aiheesta oli hyvin suosittu.

15 briljanttia ideaa vessapaperihylsyjen hyötykäyttöön

Taimipotteja, viehkeitä kukkaköynnöksiä ja nukkekodin pönttöuuni... Kurkkaa täältä ideat vessapaperihylsyjen käyttöön! Jos etsit askarteluideoita lapsille, kannattaa katsastaa tämä hylsyideajuttu.

1. Vuoden 2020 ykkösasuste ja käsityöhitti: pyllytin!

Pyllytin oli vuoden 2020 hulvattomin ja vallattomin käsityö, ja samalla Meillä kotona -sivuston suosituin DIY-ilmiö! Astetta ihanamman pyllyttimestä tekee se, että se on oiva keino käyttää lankakorin jämälangat. Peputtimeksi ja ihan hameeksikin kutsuttu käsityö lämmittää viileässä ja kylmässä säässä. Tätä käsityötrendiä nähdään varmasti myös jatkossa!

8 x ihana ja värikäs pyllytin

Kurkkaa 8 neulojan jämälangoista syntyneet pyllyttimet. Mikäli sinulta ei löydy vielä omaa pyllytintä, nappaa käsityöyrittäjä Heidi Kormanon pyllytinohje täältä.

2 kommenttia