Vuoden 2018 kiinnostavimmat ruokatrendit: kotisirkkoja, syötäviä kukkia ja hapankaalin näyttävä paluu!
Ruoka
Vuoden 2018 kiinnostavimmat ruokatrendit: kotisirkkoja, syötäviä kukkia ja hapankaalin näyttävä paluu!
Uusi vuosi tuo tullessaan uudet ruokatrendit, mutta myös monet tutut suosikit pitävät edelleen pintansa. Katsoimme kristallipalloon ja ennustimme, mitkä ruokatrendit hurmaavat suomalaiset vuonna 2018!
3.1.2018
 |
Maku

Kasvisruokatrendi pitää pintansa

Kasvisruoassa ei sinänsä ole mitään uutta, mutta tänä vuonna asiasta ei tehdä enää sen isompaa numeroa. Kasvisruoka ja vegaaniset vaihtoehdot vakiinnuttavat asemaansa myös osana sekasyöjän ruokavaliota. Lisäksi ensi vuonna intoillaan etnisestä kasvisruoasta.

Helppokäyttöisten kasvisproteiinien, kuten Nyhtiksen ja Härkiksen myynti tulee kasvamaan tulevan vuoden aikana. Jos näiden käyttö ruoanlaitossa ei ole vielä tuttua, aloita esimerkiksi helposta härkisbolognesesta tai vartissa valmistuvasta nyhtisrisotosta.

Myös vegaaniset valmisruoat kasvattavat suosiotaan. Esimerkiksi keravalaisessa Jokaiselle-valmisruokasarjassa on jo viisi kokonaan vegaanista valmisruokaa, ja uusia kehitetään.

Leipä ja leivän leipominen kasvattavat suosiotaan

Kesko kertoi marraskuussa, että leivän myynti on taas monen vuoden jälkeen kasvussa. Myös leivän leipominen itse kiinnostaa. Tänä vuonna pinnalla on erityisesti hapanjuurileivonta, jossa hiivan sijaan käytetään jääkaapissa asuvaa, jauhoilla ja vedellä viikottain ruokittavaa vehnäjuurta. Pääset juurileivonnan alkuun kokeilemalla viikunaleipäämme. Facebookissa toimii myös Hapanjuurileipurit-ryhmä, jossa leipojat jakavat vinkkejä toisilleen.

Kaurapohjaiset tuotteet tutuiksi

Kaurajuomahyllyllä alkaa olla vuonna 2018 tunkua, kun sekä Valio että Juustoportti alkavat valmistaa lehmänmaitojen ja -jogurttien lisäksi kauratuotteita. Juustoportti kertoi juuri ennen joulua avaavansa kokonaan kasvistuotteisiin erikoistuneen tehtaan, jonka ensimmäinen lanseeraus on kaurajuoma. Valion kauratuotteet ovat kaupoissa helmikuussa.

Tiesitkö, että kaurakerma sopii esimerkiksi lohikeittoon? Maista myös vegaanista, kaurapohjaista kaakaota.

Superruoka hapankaali tulee taas

Tämä vatsaa hellivä superruoka ei tietenkään ole mikään uusi keksintö, mutta on erilaisten vatsavaivojen täyttämässä elämässämme ajankohtaisempi kuin koskaan. Nyt myös hapankaali tehdään itse – katso esimerkiksi perinteinen hapankaaliohjeemme täältä. Terveellisintä on syödä hapankaali sellaisenaan, mutta sitä voi lisätä kypsennettäviin ruokiin, kuten tähän pizzaan, ihan vain herkullisen maun takia.

Vuoden kaunein ruokatrendi: syötävät kukat

Syötäviä kukkia on näkynyt parin vuoden ajan ruokalautasten koristeena ja bloggaajien kasvimailla, mutta vuonna 2018 tämä ruokatrendi kasvaa entisestään. Odotamme jo innolla ruusuvesidrinkkejä ja hibiskus-teejuomia! Aloita trendiin tutustuminen jauhamalla laventelinkukkia marenkipohjaan.

Monikäyttöinen kukkakaali löytää paikkansa keittiöstä

Viimeistään viimesyksyiset kukkakaalitalkoot tutustuttivat monet tähän todella monikäyttöiseen supervihannekseen. Kokeile esimerkiksi kukkakaalisiipiä, kukkakaalikuskusia tai kukkakaalirisottoa!

Hyönteisruoka tutuksi

Ei käy kieltäminen, etteivätkö paahdetut, juonteikaat kotisirkat olisi aluksi puistattaneet. Mutta kun otuksen saa työnnettyä suuhunsa, se ei olekaan yhtään hassumpi. Rakenne oli rapean rouskuva, maku lähinnä paahteinen.

Elintarvikkeiksi loppuvuodesta laillistettuja sirkkoja on nähty kauppojen hyllyillä jo leivässä ja granolassa, mutta heti vuoden 2018 alussa myyntiin tulee sirkkasuklaata ja -keittoa. Meidän reseptissämme sirkat sekoitetaan suklaaseen ja tehdään astetta rapsakammaksi rocky roadiksi.

Lue lisää:

Kommentoi »