Voihan fallos! 5 kasvia, jotka saavat mielikuvituksen laukkaamaan

Voihan fallos! 5 kasvia, jotka saavat mielikuvituksen laukkaamaan
Monimuotoisessa kasvimaailmassa on lajikkeita, jotka saattavat hihityttää – kun niitä katsoo oikeasta kulmasta.
Julkaistu: 29.6.2018

Se hiljalleen tuulessa heiluu

Keijunmekko (Rhodochiton atrosanguineum) on hurmaava kesäkukka, jonka versoihin puhkeaa pinkkejä kukkia. Avautuneet verholehdet muistuttavat hempeää keijukaisen mekkoa, mutta alta pilkahtaa muhkea tumma teriö, joka supussa ollessaan voi herättää herkimmissä katsojissa eroottisia ajatuksia.

Keijunmekko kasvaa jopa kolme metriä korkeaksi köynnökseksi. Jos kiinnostuit tämän kaunottaren hoidosta, katso ohjeet tästä. Jos haluat kasvattaa keijunmekon siemenestä, katso ohje.

Mullasta nousee soma pylly

... Ja keskeltä puhkeaa kukka, puf!

Jos tuppaat unohtamaan kasvien kastelun, on kivikukka (Lithops) oikea huonekasvi sinulle. Voit kasvattaa kivikukkia itse myös siemenestä! Yhdistä kivikukka muihin superhelpoihin mehikasveihin. Katso ideoita!

Valoa rakastava karvainen veitikka

Vaarinkaktuksen (Cephalocereus senilis) pinnalla on ohut karvapeite, joka saa kasvin näyttämään suloiselta. Vältä kuitenkin silittelyä.

Vaarinkaktus selviää vähällä hoidolla ja ahtaissa oloissa, mutta kurkkaa hoito-ohjeet, jos haluat siitä oikein pitkäikäisen.

Siinä on kaikki!

Flamingonkukan (Anthurium) herkullisen punaisen suojuslehden keskeltä sojottaa tanakka kukinto – joka jaksaa terhakkaasti pystyssä jopa kuukausia!

Flamingonkukista on tullut erittäin trendikkäitä huonekasveja, sillä ne ovat helppohoitoisia ja niiden lehdet sekä kukinnot ovat todella näyttäviä. Kasvia on mahdollista ostaa myös leikkokukkana, jos haluat piristää kotisi ilmettä kasvilla, joka ei takuulla jää seinäruusuksi.

Mikä siellä puskassa pullottaa?

Näillä kookkailla kasvin elimillä on aivan erityinen tehtävä. Kannukasvit (Nepenthes muluensis x lowii) keräävät ravintonsa kannuilla, joiden liukkaalle suuaukolle istahtaneet hyönteiset luiskahtavat kannun pohjalle tappavaan nesteeseen. Kasvi imee ravinteet hyönteisistä, koska sen juuristo ei pysty niitä ottamaan.

Jos tämä huonekasvierikoisuus kiinnostaa sinua, katso sen ja muiden lihansyöjäkasvien kasvuvaateet.

Kommentoi »