Virkatut kuvakehykset
Tee itse
Virkatut kuvakehykset
Söpöt kukkakehykset sopivat vaikka lastenhuoneeseen tai siirtolapuutarhan mökkiin. Laita kehykseen rohkeakuosista tapettia.
30.11.2014
 |
Kotivinkki

Ohje Messyla Ohjeen käännös Irja Mäkinen Kuvat Mollie Makes / Future Virkatut kuvakehykset Valmiin kehyksen halkaisija noin 15 cm Näitä tarvitset • Rowanin Handknit Cotton (100 % puuvilla, 50 g = 100 m) tai Twilleys of Stamfordin Freedom Sincere Organic Cotton dk (100 % puuvilla, 50 g = 115 m) -lankaa tai vastaavaa sammaleenvihreää, limenvihreää, luonnonvalkoista, vaaleanpunaista tai pinkkiä (50 g:sta lankaa saat 4–5 kehystä) • virkkuukoukut nro 3,5 ja 2,5 tai käsialan mukaan • 22 x 11 cm tukevaa pahvia yhtä taulua varten • harpin • sakset tai mattoveitsen • kuumaliimapistoolin • suihkutettavaa tärkkiä • silitysraudan • tapettia • paperikuvan tai valokuvan

Tee näin 1. Piirrä pahvin toiseen reunaan pyörylä, jonka halkaisija on 11 cm ja sen sisään toinen pyörylä, jonka halkaisija on 9 cm. Leikkaa tai veistä tämä 2 cm leveä, pyöreä kaitale irti pahvista. Tee toinen kaitale samoin ja liimaa ne päällekkäin. Anna kuivua.

2. Tee langasta aloituslenkki ja virkkaa se paksummalla koukulla ks:lla pahvikaitaleen ympärille.
3. Virkkaa pahvikaitaleen ympäri 117 ks. Tee s:t tiukasti siten, että ne pysyvät koko ajan samassa linjassa pahvikaitaleen ulkoreunassa. Näin reunuksesta tulee siisti.

4. Sulje kerros ps:lla. Reunus on nyt päällystetty langalla. Jos reunuksessa on muutama tyhjä kolo, ne täyttyvät, kun tärkkäät reunuksen. Jos leikkaamasi pahvikaitale on suurempi, virkkaa vielä 9 ks eli yhteensä 126 ks. Näin seuraavalla krs:lla reunukseen tulee ylimääräinen viuhka.

5. Virkkaa 6 kjs.

6. Jätä 8 ks väliin, tee 1 ps seuraavaan s:aan.

7. *Tee 6 kjs, jätä 8 ks väliin, tee 1 ps*, toista *–* koko reunuksen ympäri ja sulje krs ps:lla. Työssä on nyt 6 kjs:n ketjuja 13 kappaletta.

8. Tee nyt viuhkat. *Virkkaa 6 kjs:n ketjuun 1 ps + 1 ks + 1 puolip + 5 p + 1 puolip + 1 ks + 1 ps*, toista *–* jokaiseen ketjuun samoin. Sulje krs ps:lla, katkaise ja päätä lanka.

9. Virkkaa ripustuslenkkiä varten ohuemmalla koukulla kahden viuhkan väliin 1 ps. Tee 50 kjs ja sitten 1 ps samaan kohtaan kuin aiempikin ps. Katkaise ja päätä lanka.
10. Käännä työ nurinpäin. Suihkuta tärkkiainetta virkkauksen päälle ja anna imeytyä muutama sekunti. Aseta pyyheliina päälle ja silitä kohtalaisella lämmöllä, ilman höyryä. Käännä työ ja tärkkää sekä silitä toinen puoli samoin. Jätä kuivumaan ja kovettumaan.
11. Piirrä harpin avulla tapettiin tai kuvaan 11 cm:n pyörylä. Leikkaa pyörylä irti. Levitä kuumaliimapistoolilla virkatun reunuksen nurjalle puolelle tasaisesti liimaa. Aseta kuvapyörylä reunuksen taakse ja silitä sormin kiinni liimaan tasaisesti.
 

Kommentoi »