Vintinovi on uusi tonttuovi – Sirpan kylpyhuoneen katossa on pieni luukku, ja siellähän se tonttu juuri kiipeääkin!

Vintinovi on uusi tonttuovi – Sirpan kylpyhuoneen katossa on pieni luukku, ja siellähän se tonttu juuri kiipeääkin!
Muuttavatko tontut tänä jouluna sankoin joukoin lattianrajasta vinteille? Tamperelaisen Sirpa Salmisen kylpyhuoneen katonrajassa on vintinovi Alisa-tontulle.
Julkaistu: 24.10.2019

Mikäs pikkuluukku kylpyhuoneesi katosta löytyy?

Siellä on vintinovi tontulle, joka muutti juuri meille. Asumme Kissantassun talossa, ja tontun nimi on Alisa Kissantassu.

Miten vintinovi ja tonttu päätyivät kotiisi?

Huomasin jossakin Facebook-ryhmässä kuvan vintinovesta, jollaisia myydään Suomalaisessa kirjakaupassa. Näin heti mielessäni tontun kiipeilemässä sellaisessa. Pian poikkesinkin jo ostamaan oman luukun. Hinta oli 7,95 euroa, pakettiin kuuluivat vanerinen ovi ja tikkaat.

Tuunasitko tontun vintinovea jotenkin?

Maalasin oven ja tikkaat harmaiksi. Vintinovi on katossa kiinni sinitarralla, ja ”aukko” on mustaa kartonkia. Tonttukin muutti meille samaan aikaan. Tein sen punaisesta piippurassista, trikootilkuista, paperipallosta, narunpätkästä ja kulkusesta. Tonttu kuuluu Kissantassun kaukaiseen sukuhaaraan ja palasi näin takaisin tänne kotiseudulleen.

Miksi tonttu asettui juuri kylppärin yläpuolelle?

Kylppärissä on puinen katto ja sen yläpuolella vapaata asuintilaa. Tonttu näkyy nyt hyvin kylpyhuoneen peilistä, josta muu perheenikin sen huomasi. Perhe on jo erittäin tottunut yllätyksiin, joita meillä ilmestyy milloin minnekin!

Asuuko teillä muita tonttuja?

Meillä on myös tonttutalo (Lundbyn vanha nukkekoti), jossa asustavat Anelma ja Anselmi Kissantassu sekä tytär Jemiina. Tonttuovikin minulla on toki ollut, tosin siellä asui hiiri.

Sirpa julkaisi kuvan tonttunsa vintinovesta Facebook-ryhmässä Sydämeeni joulun teen, jossa kuva aiheutti suurta ihastusta. Kuva: Sirpa Salminen
1 kommentti