Vintagekauppias käy kirppareilla joka aamu ja vielä illalla uudestaan: ”Ikinä ei voi tietää, mitä tulee vastaan”
Aarteenetsijä
Vintagekauppias käy kirppareilla joka aamu ja vielä illalla uudestaan: ”Ikinä ei voi tietää, mitä tulee vastaan”
Linda Pakalénille kirppistely ei ole vain harrastus vaan myös olennainen työtehtävä. Helsinkiläinen vintagekauppias kiertelee kirpputoreja päivittäin mahtavien löytöjen toivossa. Niitä voi ihastella hänen Instagram-tilillään @lindamariavintage.
11.10.2023
 |
Unelmien Talo&Koti

Kirppisharrastukseni alkoi teini-ikäisenä. Isosiskoni oli tehnyt hienoja löytöjä, ja hänen innoittamanaan aloin itsekin koluta kirppiksiä.

Harrastan kirpputoreja, koska niillä kiertely kuuluu työnkuvaani. Etsin kirppiksiltä lähinnä kaupalleni myytäviä tuotteita mutta myös itselleni ja pojalleni vaatteita ja kenkiä sekä kodin sisustusjuttuja. Rakastan kirppiksiin kuuluvaa fiilistä, että ei voi ikinä tietää, mitä tulee vastaan.

”Keräilen Arabian Suvi-sarjan maljakoita ja kynttilänjalkoja, joita löytyy kirppiksiltä helposti ja edullisesti.” Kuva: Linda Pakalén

Taikavoimani kirppiksellä on kärsivällisyys. Kiertelen eri kirpputoreilla joka päivä ennen töitä ja usein myös töiden jälkeen. Nykyään kirppiskierrokset ovatkin tärkeä osa työmatkojani. Olen myös harrastanut kirpputoreilla käymistä jo niin pitkään, että osaan löytää parhaat aarteet ja materiaalit.

”Rakastan Porin tienoot -ryijyn värejä. Sen löysin muistaakseni Fidasta.” Kuva: Linda Pakalén

Tällä hetkellä en metsästä mitään erityistä. Parhaat löydöt tulevat vastaan silloin, kun kirpputoreilla käy avoimin mielin eikä etsi jotain tiettyä tuotetta. Esimerkiksi olen löytänyt sattumalta käsin kudotun persialaisen villamaton, josta maksoin 20 euroa.

”Löysin kirjaillun villamaton Hakaniemen Fidasta noin 20 eurolla.” Kuva: Linda Pakalén

Kirppiksiltä hankin ne asiat, jotka haluankin, enkä jää harmittelemaan ostamatta jääneitä tuotteita. Ostaessa on osattava tehdä nopeitakin päätöksiä. Olen kuitenkin päätynyt ostamaan itselleni turhan monta hupparia ja farkkuparia. Nykyään en myöskään hanki vaatteita pojalleni kysymättä häneltä ensin, koska liian monta hutiostosta on tullut jo tehtyä.

”Posliinikoira löytyi Emmauksen kirpputorilta.” Kuva: Linda Pakalén

Paras kirppis on El Rastro, joka on valtava kirpputoritapahtuma Madridissa Espanjassa. Hyväksi olen todennut myös lähikirppikseni Metkan Helsingin Vallilassa. Sieltä ostan toisinaan viherkasvien pistokkaita.

”Löysin Metka-kirppikseltä Winston Churchill ja Otto von Bismarck -pullonkorkit muutamalla eurolla. Suunnitelmissani on askarrella Churchillille puuttuva sikari.” Kuva: Linda Pakalén
1 kommentti