Aito villaviltti palkitsee hyvästä huolenpidosta – nappaa 5 vinkkiä, joilla hoidat rakasta tekstiiliä oikein
Mainos: Meillä kotona -kaupat
Aito villaviltti palkitsee hyvästä huolenpidosta – nappaa 5 vinkkiä, joilla hoidat rakasta tekstiiliä oikein
Lämmin ja kutsuva villa on täydellinen materiaali vilttiin, sillä oikealla hoidolla sen käyttöikää voi pidentää yhä uudelleen ja uudelleen.
21.11.2023
 | Päivitetty 4.12.2023
 |
Meillä kotona -kaupat

Villaviltin hoito – 5 vinkkiä

  1. Helppohoitoiselle villalle puhdistukseksi riittää usein tuuletus. Kun ilmankosteus on korkealla, villakuitu turpoaa, jolloin se poistaa itsestään sekä likaa että hajuja.
  2. Koska villa hylkii itse likaa, tekstiili ei tarvitse turhaa pesua. Jos villaviltille tulee tahra, pyyhkäise se nihkeällä liinalla, jotta tahra ei imeydy kuituun ja värjää villaa.
  3. Tarkista pesuohjeesta, voiko viltin vesipestä. Jos voi, käytä nestemäistä pesuainetta, kuivaa pesun jälkeen kevyesti puristelemalla ja aseta viltti sitten vaakatasoon kuivumaan.
  4. Villa ei pidä hankauksesta. Jos viltti on nyppyyntynyt, poista nypyt saksilla tai villakammalla.
  5. Villa haluaa hengittää, joten säilytys paperipussiin viikattuna on esimerkiksi ilmatiivistä pussia suotavampi valinta. Tuholaisten, kuten vaatekoin tapauksessa ilmatiivis pussi tai laatikko on väliaikaisessa säilytyksessä parempi vaihtoehto.

Voit tilata tässä jutussa esitellyt tuotteet omaksesi Meillä kotona -kaupoista.

Meillä kotona -kaupoista löytyy tuotteita useilta eri kauppiailta. Jos siis tilaat tuotteita useammalta myyjältä, kullakin on omat toimituskulunsa. Saman myyjän tuotteet lähetetään yksillä toimituskuluilla.

Kommentoi »