Viikon unelmakoti: kukkia, karkkivärejä ja kuplivaa
Sisustus
Viikon unelmakoti: kukkia, karkkivärejä ja kuplivaa
Ulla ja Marika yhdistelevät värejä ja kalusteita raikkaalla otteella. Arkisin asunto toimii myös Ullan kotitoimistona. Viikonloppuisin pöytään katetaan hedelmäinen ja kukkiva aamiainen.
Teksti

Julkaistu 20.4.2017
Avotakka
Kodissa asuvat blogiverkosto Asennemedian perustaja Ulla Vartiainen ja Nokian jalkineiden tuotesuunnittelija Marika Ollikka. Asunto on myös Ullan toimisto. Työpisteellä pöydän kulmassa hän muun muassa käsittelee sisustuskuvia pitämäänsä Viiskulma-blogiin.
Kaunis kaappi kätkee sisäänsä kaiken kotitoimistossa tarvittavan, kuten yrityksen mapit ja paperit. Marikan mielestä mikä tahansa huone muuttuu raikkaaksi ja houkuttelevaksi, kun yhdistää pastellisävyjä valkoiseen.
Olohuoneen valkoiseksi maalatut seinät ja lattiat korostavat tehokkaasti värikkäitä kalusteita.
Pitkulaisessa keittiössä joka sentti on otettu hyötykäyttöön. Koti on aina edustuskunnossa, koska siellä myös palaveerataan ja tavataan yhteistyökumppaneita.
Pariskunta rakastaa vanhoja astioita. Erityisesti he keräilevät kauniita juomalaseja ja persoonallisia posliinilautasia.
Marikan isovanhemmilta saatu kahdeksan hengen mäntypuinen ruokailuryhmä on maalattu valkoisella kiiltävällä huonekalumaalilla. Tuolit on verhoiltu uudelleen kankailla, joissa toistuvat lipastojen herkulliset värit.
Vaaleat pinnat antavat tilaa värikkäille tekstiileille. Keväisen raikas pussilakanasetti on Hayn.
Kampauspöytä on koottu Marikan Lyyli-tädille kuuluneesta piianpeilistä ja marmoritasoisesta mahonkilipastosta.
Vanha peiliovi on maalattu rohkeasti persikanväriseksi. Sen takana on siivouskaappi. Jubkan kukkakuvioinen yöpöytä jatkaa romanttista tunnelmaa.
Marika teki isänsä kanssa kuparisen rekin. Materiaalit hankittiin Alltube-verkkokaupasta.
Asunnossa on kaksi kaunista jugendajan kakluunia, joita koristavat ajalle tyypilliset luonto-ornamentit.

Teksti Riikka Siusluoto, kuvat Vuokko Salo.

Lue lisää:

Kommentoi »