Viikon unelmakoti: 1800-luvun puutalo henkii kustavilaistyyliä
Sisustus
Viikon unelmakoti: 1800-luvun puutalo henkii kustavilaistyyliä
Ostohetkellä talovanhus ei näyttänyt parhaita puoliaan, mutta onneksi tulevat asukkaat luottivat tunteeseen. Antiikilla ja omilla muistoilla sisustettu koti on kaunis kuin kartano.
10.3.2017
 |
Unelmien Talo&Koti
Talon uusi lasikuisti rakennettiin vanhan tilalle. Ihan kaikkea ei kannata kunnostaa, vaikka remontissa pyrittiinkin säilyttämään talon henki mahdollisimman hyvin. Ulkona on paljon jännää rekvisiittaa, sillä piharakennuksessa toimii sisustuskauppa Pieni Pihapuoti. 
Viehättävässä sivupöydässä on myös säilytystilaa. Soikea peili roikkuu näyttävästi nauharuusukkeessa – oletko huomannut samanlaisia linnoissa ja kartanomuseoissa? Ohut kangasvarjostin siivilöi kauniisti valoa pöydän kulmalla.
Keittiö on yhdistelmä uutta tekniikkaa ja vanhoja talonpoikaisaarteita. Upea ruokapöytä on hankittu 30 vuotta sitten antiikkiliikkeestä. Mainiosti kimppaan sopivat tuolit ovat talon emännän isomummon kihlajaislahja – ikää on niilläkin siis jo kovasti. Tuolien alkuperäinen väri kaivettiin esille useiden maalikerrosten alta.
Vaalea portaikko on kaunis kaikkine sävyineen. Remontissa portaiden alle rakennettiin kätevä komero kengille ja siivousvälineille. 
Upea vanha kahvikannu on uusissa tehtävissä maljakkona. 
Ruokasalin katossa roikkuva lukkarinlamppu on alunperinkin roikkunut tämän talon katossa. Ja muutaman mutkan kautta se on taas omalla paikallaan.
Ruokasalin tuoleissa on itse ommellut huput. Astiakaappi ja lautashylly ovat komea pari seinustalla. Talon tyyliin sopiva Dellen-tapetti on Duron perinteistä Gammelsvenska-mallistoa.
Salin katosta roikkuu upea kristallikruunu kynttilöineen. Ikean sohvat ja nojatuolit sopivat yllättävän luontevasti huoneen kokonaisuuteen. 
Viehättävän kirjoituslipaston äärellä on ihana syventyä kirjaan. Tapetiksi perhe valitsi Hudiksvalls Teater -kuosin Duron Gammelsvenska-mallistosta.
Makuuhuoneen värimaailma on persikkainen. Myös tämä tapetti on Duron Gammelsvenska-mallistosta. Talon emäntä vinkkaakin, että kun valitsee tapetit  yhdestä ja samasta mallistosta, ne sopivat takuulla toisiinsa. Kahden vaatekaapin väliin on kiinnitetty vaaterekki päivittäisiä valintoja varten. 

Lue lisää:

Kommentoi »